Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ακούγοντας αποκρυφιστικά

Η εσωτερική φωνή λέγεται εσωτερική γιατί είναι εσωτερική, είναι από το μέσα σου, δεν είναι όπως οι άλλες οι ακοές φυσικές και μεταφυσικές, η εσωτερική φωνή είναι η φωνή από το Θεό που κουβαλά μέσα της η ανθρώπινη ψυχή , αυτή η φωνή δεν θέλει να επιβάλει απλά, μιλά σοφά, καθοδηγητικά, λιτά και λίγο λακωνικά και αυτό που είναι να πει το λέει μια φορά(συνήθως). Όλοι μας την έχουμε ακούσει έστω και λίγο π.χ. μη πας από αυτόν τον δρόμο, αυτό που θες να αγοράσεις είναι σε εκείνο το σημείο, μην κάνεις αυτή την κίνηση, μη φερθείς έτσι, σήμερα με το φαγητό θα γίνει κάτι και θα πληγωθεί αυτός πες του αυτή την κουβέντα θα του δώσει δύναμη. Όσο δίνουμε δύναμη και σημασία σε αυτή την φωνή τόσο πιο συχνή και δυνατή και καθοδηγητική είναι. Αυτή η φωνή είναι ο Θεός που φέρει μέσα του ο άνθρωπος. Θεός και άνθρωπος σε κάποιο βαθύτερο επίπεδο είναι σαν δύο όμοιες εικόνες, όταν ο άνθρωπος εκπαιδευτεί πως να ακούει την φωνή του πνεύματος του θα μπορεί να ακούσει και του Θεού. Σκοπός του άρθρου είναι να επεξηγήσει και δείξει πως γίνεται εφικτό και πως μέσω αυτού να καθοδηγείτε σε γνώσεις, εμπνεύσεις, και προτροπές που ανοίγουν δρόμους σε διεξόδους της ζωής.

Υπάρχουν θα λέγαμε 4 είδη ακοής, είναι η κανονική, ή ραδιοαισθησιο-ακοή, η διακοή, και τέταρτη η ακοή της εσωτερικής φωνής. Το δεύτερο είδος ακοής είναι όταν ακούμε φωνές, λέξεις ή ακόμα και ομιλίες ή το όνομά μας σε ένα χώρο ενώ δεν υπάρχει άνθρωπος, αυτό γίνεται γιατί σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, γινόμαστε ψυχικοί έχουμε την ικανότητα να ακούμε πράγματα που ειπώθηκαν στο παρελθόν, γιατί ότι γίνεται αποθηκεύεται στον αιθέρα (όχι αέρα), υπάρχουν άνθρωποι που πιάνουν ένα αντικείμενο και αρχίζουν νοητικός και βλέπουν σε μορφή νοητικών εικόνων ποιοι άγγιξαν αυτό το αντικείμενο πως ήταν αυτοί οι άνθρωποι, ε κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τον ήχο, όχι την εικόνα. Το τρίτο είδος ακοής είναι να ακούει κάποιος πράγματα από την 4η διάσταση, δηλαδή από τον κόσμο των πνευμάτων, πως κάποιος διορατικός βλέπει παραπάνω πράγματα που μας περιβάλουν, ε το ίδιο αλλά με ακοή, συνήθως το έχουν αυτό μέντιουμ ή χαρισματικοί άνθρωποι οι οποίοι όταν δεν ξέρουν τι είναι ούτε πως να το διαχειριστούν καταλήγουν με φάρμακα για να ηρεμήσουν να γίνουν normal ή επίσης αδίκως να καταλήξουν στο τρελάδικο από τις φωνές και ομιλίες που ακούν.
  Το τέταρτο είδος ακοής είναι να ακούμε την εσωτερική μας φωνή, τη φωνή του πνεύματος μας. Μια χοντροκομμένη περιγραφή:  τo πνεύμα (εικόνα Θεού) μας έχει ενδυθεί ψυχή, η ψυχή είναι ένα σύνολο αιθέριων σωμάτων όπως το αιθερικό και αστρικό, θα έχουμε ακούσει για μεταθανάτιες εμπειρίες, αυτοί οι άνθρωποι έζησαν για λίγο χωρίς το φυσικό τους σώμα, έζησαν ως ψυχές, η ψυχή λοιπόν έχει ενδυθεί ένα σώμα το φυσικό-υλικό σώμα. Ο φυσικός μας εγκέφαλος έχει έναν πνευματικό μηχανισμό που διαπερνά και την ψυχή και συνδέεται με τον ανώτερο εαυτό, αλλιώς πνεύμα (εικόνα-ουσία Θεού) που είναι και το αθάνατο μέρος μας και είναι ουσία Θεού γι αυτό και είμαστε αθάνατοι όπως ο Θεός. Αυτή η σύνδεση πάει ως εξής: ξεκινάει από τον φυσικό εγκέφαλο διαπερνά την ψυχή και φτάνει μέχρι το πνεύμα του ανθρώπου τον πραγματικό εαυτό και από εκεί στον Θεό, αυτή η σύνδεση είναι ο δρόμος-συρμός της εσωτερικής φωνής. Με την αποδοχή της εσωτερικής φωνής και τις εξασκήσεις που αναφέρονται ο άνθρωπος σιγά σιγά θα είναι σε θέση να κινείται σωστά ή γρήγορα προς τον στόχο που θέλει είτε είναι κάτι πολύ απλό, όπως η αναζήτηση ενός ωραίου και φθηνού ρούχου, μέχρι και στις πιο μεγαλειώδεις αναζητήσεις του ή στόχους του ή να βρίσκει λύσεις στα πιο άλυτα θέματα ή πως να επιβιώσει πως να βρίσκει γνώσεις, και μπορεί να φτάσει στο απόλυτο επίπεδο ακόμα και την φωνή της Αγίας τριάδας να ακούσει. Αλλά και να μιλήσει, αν και αυτό εξαρτάται πολύ και από την καθαρότητα πνεύματος δεν είναι μόνο θέμα εξάσκησης εσωτερικής φωνής, απλά η εξάσκηση σε καθιστά ικανό ως δομή για κάτι τέτοιο. Βεβαίως και με το δίκιο (λογική) τους πολλοί χριστιανοί θα έλεγαν πως αυτό είναι παγίδα ή απάτη ή και βλασφημία, ή ανοησίες να σου μιλήσει ο Θεός κανονικά μέσα στο μυαλό, θα έλεγα ότι πιο σοκαριστικό είναι ο Θεός να ασχολείται μαζί σου, να σε προστατεύει καθημερινά που οδηγείς, που δουλεύεις, που βγαίνεις έξω βόλτα, να ασχολείται με τη ζωή σου καθώς τον επιζητείς είναι πιο σοκαριστικό όλο αυτό από το να ακούσεις την φωνή και να μιλήσετε. Βέβαια αυτές οι κατακτήσεις είναι για γίγαντες του πνεύματος, ακούγεται μακράν άπιαστο, προχωρείς και θα τα δεις τα πράγματα με τα χρόνια.
   Όμως μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν παγίδες πολλές διότι οι περισσότερες προτροπές εσωτερικές είναι υποσυνείδητες ή δεν είναι δικές μας, υπάρχουν μερικοί κανόνες όπου χάρη σ’ αυτούς μπορούμε να ξεχωρίζουμε τι είναι τι. Για να γίνουν κατανοητά θα χρειαστεί,εξάσκηση παρατήρηση, εμπειρίες και προσεκτικό διάβασμα αυτής της ανάρτησης.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
  1) ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΝΗ;
Η εσωτερική φωνή είναι η φωνή του Θεού προς τον άνθρωπο αλλά επειδή για τον άνθρωπο είναι εφάμιλλη με την φωνή της συνείδησης στον ανεκπαίδευτο δύσκολα τις ξεχωρίζει.
Υπάρχουν 2 είδη εσωτερικής φωνής, του ανώτερου εαυτού και η άλλη του Θεού και έτσι έχουν δημιουργηθεί διάφορες ανακρίβειες και συγχύσεις. Ο ανώτερος εαυτός είναι το πνεύμα του ανθρώπου ο αληθινά αθάνατος άνθρωπος, ο ανώτερος εαυτός ξέρει και έχει αποδεχτεί τι ζωή θα ζήσει εδώ αλλά το πως θα αντεπεξέλθει δεν το ξέρει είναι ελεύθερος, ο ανώτερος εαυτός ή αλλιώς πνεύμα είναι σε θέση για αυτόν τον κόσμο να βλέπει και να καταλαβαίνει πολλά πέρα από τις 5 αισθήσεις και όταν ρωτάμε τον ανώτερο εαυτό μπορεί να δώσει μια καλή απάντηση όμως η διαύγεια και η ορθότητα του Θεού είναι απείρως πιο διορατική και ωφέλιμη από ότι η φωνή του πνεύματος του ανθρώπου προς τον εαυτό του. Θεός και πνεύμα ανθρώπου δεν διαφέρουν και πολύ είναι ιδία εικόνα, απλά το πνεύμα του ανθρώπου δεν είναι τελειοποιημένο πνεύμα, είναι νεογνό ακόμα. Όταν ο άνθρωπος ρωτά την εσωτερική φωνή, ρωτά τον Θεό και ας μη το καταλαβαίνει, όταν ο άνθρωπος ρωτά την εσωτερική φωνή και απευθύνεται στον εαυτό του ρωτά τον ανώτερο εαυτό του, το πνεύμα του. Το ιδανικό είναι να ρωτά κάποιος την εσωτερική φωνή με πρόθεση να ρωτά τον Θεό. Επειδή ο άνθρωπος δειλιάζει, ντρέπεται ή φοβάται τον Θεό ενώ δεν έχει λόγο για κάτι τέτοιο και ας έχει κάνει κακές πράξεις, ο άνθρωπος προτίμα να ρωτά απρόσωπα την εσωτερική φωνή, ας το κάνει έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα, ας το κάνει έτσι όπως νιώθει πιο οικεία, γιατί πρωτεύουσα σημασία στο θέμα εσωτερική φωνή είναι να δυναμώσει και δουλευτεί ο δίαυλος που λέγεται εσωτερική φωνή. Να σημειωθεί ότι εσωτερική φωνή λένε και τον δίαυλο-δρόμο που ενώνει φυσικό σώμα ψυχή πνεύμα και Θεό. Οπότε η πραγματική εσωτερική φωνή είναι η φωνή του Θεού προς τον άνθρωπο,
  2)ΠΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΦΩΝΗ ΑΚΟΥΜΕ
Όχι, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πάντα τι φωνή ακούς, εξωτερικοί παράγοντες μπορούν να σου περάσουν έμμεσα ή άμεσα ιδέες και προτροπές αλλά εσύ θα νομίζεις ότι είναι δικές σου ιδέες. Ιδέες, σκέψεις, όνειρα και φωνές-προτροπές που είναι εξαιρετικά βίαιες ή πρόστυχες ή καταστροφικές δεν είναι δικές σου, είναι από έναν εξωτερικό κακόβουλο παράγοντα, αν δεν είναι τόσο μοχθηρές ή είναι απλά γενικά άσχημες ή καλές, είναι γενικά από εσένα από την πολυλογία του νου σου και τις επιρροές που έχει δεχτεί, η λύση είναι να σκέπτεσαι και να προσεύχεσαι πριν παίρνεις αποφάσεις, πρέπει να ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ! και να ανταλλάζεις τις ακατάλληλες σκέψεις με άλλες θετικές. Η εσωτερική φωνή είναι μια θετική φωνή αγάπης και δρα με σκοπό να καθοδηγήσει για το γενικό καλό όχι μόνο εσένα αποκλειστικά. H εσωτερική φωνή δεν κρίνει, απειλεί, φοβίζει ούτε εξυμνεί. Ο καιρός και οι εμπειρίες βοηθούν πως να κατανοούνται και να αναγνωρίζονται ποιες φωνές είναι ποιες.
   3)ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΝΗ.
Η εσωτερική φωνή είναι στις αρχές σαν ιδέα, μετά σαν μια φωνή του μυαλού, μετά έντονη σαν δυνατή προειδοποίηση όπως μπορεί να έχει τύχει σε έκτακτες ανάγκες και σιγά σιγά γίνεται δυνατή ώσπου στο τέλος είναι σαν κανονική σαν να έχει κάποιος διακοή, είναι σαν κανονική φωνή μέσα στο μυαλό. Η φωνή αυτή είναι γλυκιά και τρομερά καθαρή σαν κρύσταλλο εξωκοσμική για τις σημερινές αισθήσεις. Είναι έτσι η φωνή του Θεού; Πιστεύω και αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορούμε και το πιο πιθανό είναι να μην καταλάβουμε-κατανοήσουμε το Θεό ποτέ, μπορούμε όμως να τον νιώσουμε και κάποτε να τον γνωρίσουμε. Μια ύπαρξη όπως ο Θεός που όλο απειρίζει και απειρίζεται μου φαίνεται μυστήριο και άγνωστο για το πως είναι η πραγματική χροιά της φωνής του. Σίγουρα όμως όποια και αν είναι η χροιά της φωνής του,η παρουσία του Θεού στο πνεύμα του ανθρώπου δεν γίνεται τόσο από την χροιά αλλά από κάποια άλλη αίσθηση μυστήρια. Όπως και να έχει αυτό είναι ένα επακόλουθο φυσικό ύστερα από χρόνια εξάσκησης και επιθυμίας να γνωρίσει και να ακούσει κάποιος τον Θεό. Ο Θεός σε όλους μιλά και το καταλαβαίνει ο άνθρωπος από μια νοητική έντονη προτροπή ή ιδέα να κάνει ή να κινηθεί, απάντηση που έρχεται ο νους είναι ήρεμος. Τώρα το πότε ακριβώς θα ακούσει ο άνθρωπος μέσα του να του μιλά κανονικά η φωνή του Θεού είναι θέμα καρδιάς και επιθυμίας και τελευταίο σε σειρά ή εξάσκηση.
    4)ΟΤΑΝ ΡΩΤΑΩ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΝΗ ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ; ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ;
Όταν κάποιος απευθύνεται στην εσωτερική φωνή απευθύνεται εν μέρη προς το Θεό ακόμα και αν δεν θέλει. Όταν ρωτάς την εσωτερική φωνή και η απάντηση είναι απάντηση από την εσωτερική φωνή η απάντηση είναι από τον Θεό, εκτός και αν εστιάζεσαι και απευθύνεσαι στον ανώτερο εαυτό σου, στο πνεύμα σου δηλαδή, που και πάλι ως ένα μικρό μικρό ποσοστό περιέχει απάντηση έμμεση από το Θεό, πνεύμα ανθρώπου και Θεός είναι όμοια. Π.χ. ρωτάει ο μικρός αδελφός τον μεγάλο του αδελφό (ανώτερο εαυτό) να πάρω μπουφάν; και ο μεγάλος αδελφός (ανώτερος εαυτός) απαντά να πάρεις γιατί θα κάνει κρύο και εκείνη την στιγμή ο γονιός (Θεός) λέει ψιθυριστά ή με νεύμα λέει πάρε. Ο ανώτερος εαυτός και ο Θεός πάντα συμφωνούν; Ναι, πάντα συμφωνούν με μικροσκοπικές διαφορές στις λεπτομέρειες, Θεός και ανώτερος εαυτός έχουν κοινό απώτερο σκοπό την θέωση, την τελειοποίηση. Ας απευθύνεσαι εκεί που νιώθεις πιο άνετα ο Θεός δεν έχει κανένα θέμα όπως ο γονιός δεν έχει θέμα αν ο μικρός αδελφός ρωτήσει τον γονιό ή τον μεγάλο αδελφό για το μπουφάν, ο κοινός σκοπός μεγάλο αδελφού (ανώτερου εαυτού) και γονέα (Θεού) είναι ο μικρός να μην κρυώσει. Να απευθύνεσαι εκεί που νιώθεις πιο άνετα, στο τέλος τον Θεό  θα ρωτάς. Και αν θες απλά να προσεύχεσαι έχε κατά νού ότι πρέπει να ηρεμείς τον νου σου όταν θες να πάρεις την απάντηση, και όταν προσεύχεσαι δεν πρέπει να είναι ο νου σου στο πρόβλημα αλλά στο Θεό, αν είναι στο πρόβλημα τότε διαλογίζεσαι.
    5)ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
Χρόνια εκπαίδευση στην εσωτερική φωνή, αγάπη προς τον Θεό και τον άνθρωπο, σεβασμός προς αυτούς που έχουν ανώτερη θέση και τύχη από εσένα τότε ίδιο και για αυτούς που είναι σε χειρότερη θέση και μοίρα, κάθαρση καρδίας, δηλαδή αποτίναξη κακιών και φωλιασμένων εχθροτήτων, επιθυμία να ακούσεις και να μιλήσεις με τον Θεό και αίσθημα. Ο Θεός δεν μιλά από μόνος του με κανονική φωνή γιατί αυτό θα περιόριζε την ελευθερία του ανθρώπου, στο θέμα ελευθερία είναι πολύ λεπτεπίλεπτος και απόλυτος, παρ΄ όλα αυτά μιλά ο Θεός με προτροπές στο νου σε ανθρώπους σε έκτακτες συνήθως ανάγκες, π.χ. μη πας σε αυτόν τον γιατρό, πήγαινε από τον άλλο δρόμο, πάντα δίνει η φωνή του Θεού και μια λύση. Σε πολλούς μιλά αλλά δεν έχει εκπαιδευτεί ο νους του ανθρώπου να ακούει προτροπές ύστερα από προσευχή, επιζητά ο άνθρωπος μόνο σημεία και τέρατα ως αποδεικτικά στοιχεία. Αν ο άνθρωπος εκπαιδευτεί στην εσωτερική φωνή θα κατανοήσει την αξία της προσευχής και της ερώτησης του ανθρώπου προς το Θεό όταν το κάνει.
  6) ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ;
Όχι απαραίτητα, όταν βλέπουμε ταινίες με βία, ταινίες τρόμου, κωμωδίες, σεξουαλικές σκηνές το υποσυνείδητο και το ασυνείδητο δεν έχουν κριτική σκέψη να ξεχωρίζουν, να αναλύουν όπως το συνειδητό, τα δέχονται όλα μα όλα ως αλήθεια. Όλα αυτά τα ερεθίσματα καθώς και τα καλά ερεθίσματα κατακάθονται βαθιά στον νου. Αυτά τα ερεθίσματα ξεπηδούν συχνά στο νου και μιλούν αχνά στην συνείδηση είναι η πολυλογία του νου, επίσης πυροδοτούν συναισθήματα και χρωματίζουν τις αποφάσεις μας με εκδίκηση, φόβο και άλλα διάφορα. Γι αυτό καμία απόφαση να μην δέχεται ο άνθρωπος αλλά και να μην πράττει άμα είναι χρωματισμένη γιατί δεν υπολογίζει σωστά τα πράγματα έτσι. Π.χ. κάποιος παίρνει μια απόφαση αλλά είναι χρωματισμένη από θυμό και εκδίκηση, τότε ενδέχεται να πράξει πιο άσχημα ακόμα και από όσο θα δικαιολογούνταν χάνοντας έτσι και το δίκιο του, ή να καταστρέψει μια ευκαιρία. Αν πάλι κάποιος παίρνει αποφάσεις χρωματισμένες από υπερβολική χαρά ή ενθουσιασμό ενδέχεται να χρεωθεί χάρες και να κάνει άστοχες επιλογές. Είτε οι κακές προτροπές είναι από πνεύματα είτε από το υποσυνείδητο που έχει δεχτεί κακά μηνύματα, είτε είναι ανθρώπους ψυχικούς ή με τεχνολογίες... ο άνθρωπος όταν δείχνει στάση αδιαφορίας και εστιάζεται σε καλές, αυτόματα ο νους θα μάθει να τις απωθεί. Η προσευχή μπορεί να βοηθήσει, αλλά ο άνθρωπος παίζει το σημαντικό ρόλο τι επιλέγει να κρατά στο νου του.
     7)ΤΑ ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΚΟΥN ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΝΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ; ΑΝ ΝΑΙ, ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΝΤΙΟΥΜ;
Το να είναι κάποιος μέντιουμ ή αλλιώς διάμεσο δεν είναι ικανότητα, είναι παθητικότητα, είναι η ακοή προς τον κόσμο των πνευμάτων ή πιο σωστά τον κόσμο των ψυχών και αυτό το είδος ακοής λέγεται διακοή. Είναι σπάνιο πολύ αλλά κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται με αυτή την ικανότητα και συνήθως επειδή δεν υπάρχει κάποιος να τους δείξει πως να διαχειριστούν κάτι τέτοιο καταλήγουν στο τρελάδικο ή σε ψυχοφάρμακα που καταστέλλουν, είναι άνθρωποι που ακούν κανονικές ομιλίες και φωνές μέσα στο μυαλό τους, συνήθως είναι πιο ζωντανός και αληθινός ο ήχος της φωνής μέσα στο μυαλό από ότι να τον ακούσει κάποιος από ένα ηχείο ή ομιλία, και η φωνή μέσω διακοής μπορεί να ασκήσει πιο έντονη προτροπή από ότι μια εξωτερική φωνή. Όλοι δεχόμαστε επιρροές από πνεύματα απλά επειδή το τρίτο αυτί ας πούμε, δηλαδή η διακοή, η ικανότητα να ακούμε και τους κατοίκους από την τέταρτη υπόσταση του χώρου, δεν την έχουμε αυτήν την ικανότητα μας έρχονται οι φωνές σαν ξαφνικές; άκυρες; απότομες; άσχετες ιδέες με μια έντονη προτροπή στα καλά καθούμενα. Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις που δεν είναι από πνεύματα αλλά από εμάς τους ίδιους, από κρυφές επιθυμίες ή συνήθειες.
   Λοιπόν, ΟΧΙ δεν αξίζει κάποιος να κάνει ασκήσεις για να αποκτήσει διακοή για να ακούσει καλύτερα και πιο γρήγορα την εσωτερική φωνή, θα διαταράξει άσχημα την ψυχική του υγεία και ηρεμία, και δεν θα ακούσει την εσωτερική φωνή. Είναι αδύνατον να γραφτούν λύσεις για αυτούς που υποφέρουν από τις διάφορες φωνές που ακούν, σε γενικές γραμμές οι φωνές δεν κάνουν καλό, όπλα η προσευχή και η αδιαφορία. Η εσωτερική φωνή σε αυτόν που έχει διακοή και σε αυτόν που δεν έχει διακοή θα ακούσουν το ίδιο την εσωτερική, θα είναι η εσωτερική φωνή σαν μια καθοδηγητική φωνή με απρόσωπη αγάπη χωρίς συναισθηματικούς χρωματισμούς που δίνει κατεύθυνση καλή, όχι κακές πράξεις. Το πότε θα ακουστεί η εσωτερική φωνή ζωντανά μέσα στο μυαλό σαν να είχε κάποιος διακοή, αυτό εξαρτάται από κάποιους παράγοντες, πρέπει να το θες, να αγαπάς τον Θεό και τον άνθρωπο, να εξασκείσαι συστηματικά πάνω από 5 χρόνια (θεωρητικολογόντας), και να κρατάς σημειώσεις από εμπειρίες να παρατηρήσεις και να τις διαβάζεις ανά τακτά διαστήματα προσπαθώντας να τις θυμηθείς, έτσι γίνεσαι πολύ έμπειρος και ικανός με τον καιρό. Μπορεί κάποιος που δεν έχει διακοή να ακούσει την φωνή του Θεού, αν είναι καλά δουλεμένος και το ποθεί. Ο Θεός μιλά στον άνθρωπο αν ο άνθρωπος το επιζητά αλλά ο άνθρωπος το εκλαμβάνει σαν μια ιδέα ή προτροπή και αν το αντιληφτεί (πάρει χαμπάρι), ο λόγος είναι ότι ο Θεός δεν θέλει να επηρεάσει τόσο πολύ τον άνθρωπο αλλά και την ελευθερία του. Τώρα μερικοί άνθρωποι που συναντάμε συνήθως στην Αμερική, που λένε ο Θεός μου είπε είμαι ο εκλεκτός, είμαι η ενσάρκωση του τάδε, εκλεκτικά να κάνω το τάδε, είμαι ο Θεός, μου είπε ο Θεός να το κάνω, είναι άτομα που έχουν εμπαιχτεί απο κακόβουλα πνεύματα. Να σημειωθεί ότι η συχνή χρήση κάποιων ψυχοφαρμάκων, ή διεγερτικών ναρκωτικών και παραισθησιογόνων τείνουν να αυξάνουν πολύ τους ηλεκτρικούς παλμούς τους εγκεφάλου και να του αφήσουν ας πούμε κάποιο κουσούρι όπως μερική διακοή και να είναι στόχος για χοντρό δούλεμα από την κακή πλευρά. Στην Αμερική βγάζουν τουλάχιστον 11 δις το χρόνο μόνο από χορηγήσεις ψυχοφαρμάκων, η ψυχολογία σήμερα κολλά ταμπέλες πολύ εύκολα, κάθε ταμπέλα και ένα ψυχοφάρμακο, πολλά από τα ψυχολογικά προβλήματα, ιδίως στους νέους, δεν είναι τίποτα άλλο παρά λάθος επιλογές ερμηνείες και αντιμετωπίσεις που μπορούν να λυθούν με εκπαίδευση και συνειδητοποίηση.   Η εσωτερική φωνή είναι ένα κλειστό κύκλωμα επικοινωνίας μεταξύ Θεού και ανθρώπου, είναι το ενδογενές σύστημα επικοινωνίας Δημιουργού και δημιουργήματος που δόθηκε ανιδιοτελώς. Η εσωτερική φωνή δεν μπορεί να μας απειλήσει ή φοβίσει ή ελέγξει έμμεσα ή άμεσα ή να μας φουσκώνει τα μυαλά. Αναφέρθηκαν όλα αυτά για να δημιουργηθεί μια πιο διευρυμένη εικόνα, να μην είναι οι απαντήσεις ξερές με ένα ναι ή όχι. Είτε έχει είτε δεν έχει κάποιος διακοή η φωνή του Θεού θα ακουστεί το ίδιο.
8)ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΝΗ;
Όλοι μπορούν να ακούσουν την εσωτερική φωνή, αλλά υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, πρέπει να ξεπεραστούν μίση που έχουν φωλιάσει και διατηρούνται, όπως διάφορες σιωπηλές εχθρότητες, αυτά πρέπει να αποτιναχτούν καθώς έτσι θα επέλθει και εσωτερική γαλήνη, είναι κουραστικό να κουβαλάς μίση. Δεν είσαι υποχρεωμένος να αγαπάς τον κάθε άνθρωπο, αυτό είναι κάτι που θα έρθει με τον καιρό του, δεν επιβάλλεται, αλλά μπορείς να έχεις μια απρόσωπη καλή βούληση προς τους άλλους, όπως κάποιος ξένος σε ρωτά στο δρόμο τι ώρα είναι και εσύ με πρόθεση και επιθυμία καλή του λες την ώρα.
 Επίσης  πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να μένει ήρεμος ο νους, να μένεις συγκεντρωμένος διεπόμενος ουδέτερος από συναισθήματα, να μην έχεις φόβο για την εσωτερική φωνή, να έχεις αγάπη για τον άνθρωπο και τον Θεό. Το πιο σημαντικό είναι να έχεις ήρεμο νου, όχι πάντα αλλά να μπορείς να τον σιωπάς. Ένας άνθρωπος που είναι σε συνεχές στρες και άγχος ο νους είναι συνέχεια σε εγρήγορση, είναι πολύ δύσκολο να ακούσει την εσωτερική φωνή επειδή έχει ηχορύπανση ο νους και συνέχεια εστιάζεται από σκέψη σε σκέψη ή ανησυχίες. Η ανησυχία είναι σαν τον πόλεμο της τρομοκρατίας δηλαδή ποτέ δεν τελειώνει.
    Αυτός που είναι άθεος ή αντίθεος δεν θα ακούσει την εσωτερική φωνή, στην καλύτερη περίπτωση ο άθεος να ακούσει την φωνή του πνεύματός του, δηλαδή του αληθινού του εαυτού του θεϊκού εαυτού, όχι όμως του Θεού, ο αντίθεος αυτός που βλασφημεί συνειδητά και μισεί συνειδητά το Θεό και κάνει με ικανοποίηση και συνειδητά το κακό δεν θα ακούσει ούτε την φωνή του πνεύματός του, γιατί έχει πάει κόντρα στον ίδιο του τον πραγματικό εαυτό, στην ιδία του την φύση την αθάνατη, την εικόνα Θεού που κουβαλά και είναι! ειναι σαν να βγάζει τα μάτια του. Η μόνη φωνή που μπορούν να ακούσουν είναι η φωνή της συνείδησης που τον μαλώνει αναστατωμένη και τον προειδοποιεί, καθώς κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα οι τύψεις εδώ ή στην άλλη ζωή θα του δημιουργήσουν μια μεγάλη κόλαση, η συνείδηση ασκεί σκληρές τιμωρίες. Σε περίπτωση που αλλάξουν γνώμη και μετανιώσουν μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν, αν υπάρχει πρόθεση για αλλαγή η αναβολή μπορεί να είναι το πιο καταστροφικό πράγμα.
      9)ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΣΥΧΝΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΝΗ;
Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για αυτό, να θες πολύ να ακούς την εσωτερική φωνή, να θες να γίνει ο δάσκαλος σου, ο γονιός σου, ο μέντορας σου, να έχεις μεγάλη εμπιστοσύνη στην εσωτερική φωνή και τον Θεό και να πιστεύεις και να αγαπάς τον Θεό. Η εσωτερική φωνή είναι το πνεύμα του Θεού προς το δικό σου πνεύμα που φέρει Θεό, είναι παράλογο να αναζητάς την εσωτερική φωνή χωρίς να αγαπάς, εμπιστεύεσαι και πιστεύεις στον Θεό. Όταν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις και γίνονται ασκήσεις συχνά και η επιθυμία μένει σταθερή θα αυξηθεί η συχνότητα της εσωτερικής φωνής που θα μιλά και σιγά σιγά δεν θα είναι μόνο προτροπή αλλά θα γίνεται και φωνή σιγά σιγά κανονική φωνή, αλλά σε βάθος ετών, ποσών ετών; άγνωστο! ανάλογα τον άνθρωπο και την καρδία κυρίως.  Βασικός παράγοντας είναι να το θες και με την χρόνια εξάσκηση θα γίνει από μόνο του πιο συχνό. Σιγά σιγά χωρίς να το καταλαβαίνει ο άνθρωπος θα γίνεται πιο θετική και ελκτική η στάση του προς το Θεό. Τότε ο άνθρωπος θα αρχίζει να μην πιστεύει στο Θεό επειδή του το είπαν, αλλά επειδή αρχίζει να γνωρίζει και να διαισθάνεται τον Θεό μέσα από την συχνή χρήση της εσωτερικής φωνής.
     10)ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΝΗ; ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ;
Η εσωτερική φωνή δεν δίνει μόνο απαντήσεις, αλλά μεταφέρει και ενέργεια με αποτέλεσμα να αλλάζει η νόηση,το Άγιο πνεύμα μετατρέπει και ''ντοπάρει'' την νόηση του ανθρώπου και τον άνθρωπο, αν πάμε πίσω στους 12 αποστόλους θα δούμε αμόρφωτους ανθρώπους την άλλη μέρα να ξέρουν όλες τις γλώσσες του κόσμου και να σκορπίζονται στο κόσμο, να μην έχουν ανάγκη μεταφραστή. Ένα μικρό παράδειγμα αυτής της δύναμης είναι ότι κάποιος που προσευχήθηκε με απλές κουβέντες μπορεί να μεταπείσει άνθρωπο που δεν μπορούσε κανείς, και ρωτάνε οι άλλοι μα καλά πως το κατάφερες; Αυτή η ενέργεια μεταφέρεται σε πολλούς ανθρώπους αλλά για λίγο, π.χ. μπορεί ένας γονιός να προσευχηθεί να πείσει το παιδί του να ακολουθήσει έναν καλό δρόμο και ο λόγος του γονιού την κατάλληλη στιγμή να αποκτήσει ισχυρή επιρροή και πνευματική μετάδοση πολλών πληροφοριών και το αποτέλεσμα να εκδηλωθεί εκείνη την στιγμή ή αργότερα μετά από καιρό.
   Η εσωτερική φωνή καθώς δουλεύεται και ο άνθρωπος επιζητά πιο πολύ επαφή, εμφανίζονται στιγμές στον άνθρωπο που νιώθει πως τα κατανοεί όλα και ας μην έχει γνώσεις, νιώθει μια υπέρβαση, και όσο πιο ανοικτός και δεκτικός, γίνεται η διάνοια πιο λαμπρή με μεγαλύτερη διάκριση και κατανόηση. Και καθώς περνούν τα χρόνια  δημιουργείται μια ισχυρή μυστήρια σχέση αγάπης και ανάγκης για επαφή, μπορεί η εσωτερική φωνή να σου απαντά χωρίς να ρωτάς, να μπορείς να επιτύχεις ότι θες, να αποκτάς σιγά σιγά γνώσεις πάσης φύσεως, να σου δίνονται απλόχερα και να φτάνεις σε σημείο να μπορείς να επιτύχεις ότι θελήσεις, θα πρέπει όμως να μην βλάπτει το κοινό καλό. Μια σημαντική προϋπόθεση σε αυτό είναι να αγαπάς τον Θεό, γιατί δεν χτίζεις μόνο μια επικοινωνία με την εσωτερική φωνή αλλά και με το Θεό, μια συναισθηματική σχέση, μια ερωτική αγάπη όπως είχαν οι παιδεραστές στην αρχαία Ελλάδα. Να γίνει μια επισήμανση, η λέξη έρωτας έχει παρερμηνευτεί στις μέρες μας σε κάτι σεξουαλικό ή ανώμαλο όπως πολλές άλλες λέξεις, με την λέξη έρωτας εννοούμε την αγάπη, την επιθυμία για επαφή, για επικοινωνία και ο πόνος όταν δεν υπάρχει, δεν μιλάμε για σεξ. Η εσωτερική φωνή δεν είναι να την αγαπήσεις για να σου δώσει, δεν είναι φωνή ανταλλαγής ή σοφίας, είναι φωνή ενότητας του εαυτού σου με το όμοιό σου, τον Θεό, που ως επακόλουθο έχει και την προσφορά.
  Η εσωτερική φωνή μπορεί να σε οδηγήσει στο τέλος σε βιωματικές συνειδητοποιήσεις ότι σε βαθύτερο επίπεδο είσαι θεός εικόνα Θεού, ότι εσύ είμαι εγώ και εγώ είμαι εσύ σαν να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέπτη, κατανοείς ότι δεν είσαι η προσωπικότητα που ξέρεις και έμαθες, το όνομά σου, παύεις να είσαι η Ελένη, ή Γιάννης κτλ, γίνεσαι ο ΕΓΩ  συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι ο Θεός αλλά είσαι μέρος του Θεού και μπορείς να μιλήσεις σαν Θεός, σε αυτό το επίπεδο έφταναν διάφοροι ασκητές, που αγαπούσαν τον Θεό και έψαχναν τον Θεό στην έρημο, όχι γιατί στην έρημο είναι ο Θεός αλλά γιατί η έρημος ήταν η αρένα τους, για αυτούς το βοήθημα τους να φύγουν από τα πάντα και έχοντας μεγάλη αγάπη για τον Θεό να εξασκούνταν εκεί πνευματικά, ρωτούσαν, πίστευαν, εμπιστεύονταν την εσωτερική φωνή που θα βρεθεί τροφή για εμένα τώρα; νερό; Φυσικά όποιος επιθυμεί κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να οδηγηθεί στον ασκητισμό, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετική ιστορία, διαφορετικό φύλλο στο δέντρο που όλα είναι ενωμένα, απλά ειπώθηκαν να δοθούν κάποιες εικόνες. Φυσικά σε ένα τέτοιο στάδιο έρχονται άλλες ηδονές και γεύσεις δεν είναι η ζωή στειρωμένη και απελπιστική όπως φαντάζεται.
   Δεν πιέζει ή εκβιάζει κανείς ή κάποιος παράγοντας να πάμε προς τα εκεί, είναι φυσικά επακόλουθα, κάποια στιγμή όλοι θα πάμε προς μια τέτοια συνειδητοποίηση δεν θα περάσουν όλοι οι άνθρωποι στην έρημο κάποια στιγμή, ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του δρόμο.. Ας ζήσει ο καθένας την ηλικία του και τους στόχους του και σιγά σιγά έρχεται η σοφία, εξελικτικά οδηγούμαστε προς τα εκεί με διαφορετικά βιώματα ο καθένας, δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε σε ερήμους και δεν θα πάμε σε ερήμους και να οδηγούμαστε σε ακρότητες, ας τονισθεί ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν ήδη δουλεμένοι και χορτασμένοι από την ζωή, ήταν η ώρα τους και ήταν κατάλληλοι για αυτό. Υπάρχουν και κάποιοι μισότρελοι, η αλήθεια φαίνεται στο τέλος.
  Οπότε μέχρι που μπορεί να οδηγήσει η εσωτερική φωνή τον άνθρωπο; από το να έχει καθοδήγηση για ρούχα και απόκτηση γνώσεων και κατορθώσεων μέχρι να γνωρίσει μέσα του τον Θεό να το βιώσει να γνωρίσει τον πραγματικό του εαυτό ο άνθρωπος, να καθοδηγήσει τον άνθρωπο να καταφέρει ότι θελήσει αφού ο άνθρωπος φτιάχτηκε για να εκδηλώσει τον Θεό την δόξα του Θεού, αυτός είναι ο σκοπός και το νόημα του ανθρώπου και μέσα από αυτό το ταξίδι να γνωρίσει και τον πραγματικό του εαυτό, και τότε να μεταμορφώνεται σε θεός και να γίνει συνδημιουργός στο σύμπαν. Όπως ένας μεγιστάνας περιμένει τα παιδιά του να μεγαλώσουν, να ωριμάσουν για να τους δώσει μερίδιο να δημιουργούν και να απολαμβάνουν ότι θέλουν, να είναι ελεύθεροι και να ζουν όπως αγαπούν.
  Ας τονισθεί κάτι ότι καθώς προχωράς με την εσωτερική φωνή με τα χρόνια δεν θα καταλήξεις σε κάνα απόμακρο μοναστήρι σαν κάποιος σουπερ γκουρού, συνεχίζεις να ζεις ανάμεσα σε ανθρώπους να λες αστεία, να πηγαίνεις ταξίδια, είσαι κανονικός άνθρωπος, απλά οι αλλαγές είναι μέσα σου, και κάποιες αλλαγές ως προς τις προτιμήσεις και στάση ζωής που είναι και φυσικό επακόλουθο καθώς μεγαλώνεις αλλάζεις, είναι και θέμα χαρακτήρα. Π.χ. κάποιος που έχει χιούμορ δεν θα το χάσει απλά μπορεί να μην είναι κακόβουλο το χιούμορ του πια αν ήταν, ούτε θα πάψει το χιούμορ του, το χιούμορ είναι δώρο Θεού ο Θεός έχει χιούμορ και το έδωσε στα δημιουργήματα του, άσχετο πως το χειρίζονται. Τώρα αν ήταν παλιά νευρικός και πολύ επιθετικός δεν θα είναι αλλά δεν θα γίνει άλλος άνθρωπος.
   11)ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ Ή ΡΩΤΑΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΝΗ;
Ναι, αν το θες καλό είναι, αλλά πρέπει να είναι άτομα που να είναι σοφά ή να έχουν μια καλή διάκριση των πραγμάτων, θέλει λίγο προσοχή γιατί η πιθανή εξιδανίκευση του συμβουλάτορα σου να σε κάνει να εμπιστεύεσαι πιο πολύ αυτόν πάρα την εσωτερική φωνή. Ένα κριτήριο σαν φίλτρο είναι να δεις η απάντηση πόσο αβλαβής είναι για εσένα και τους άλλους; πόση χαρά έχει να δώσει; και πόση καλυτέρευση; σημείωσε και την ερώτηση και την απάντηση αλλά και τα αποτελέσματα μετά από 1-2 μήνες δες, πόσο σε βοήθησε ο συμβουλάτορας σου; η εσωτερική φωνή; Αν ξαναρωτάς την εσωτερική φωνή ρώτα μετά από λίγες μέρες και ξανά γράφε, μη ρωτάς κάθε 10 λεπτά με ανησυχία γιατί ο νους παράγει πολυλογία και δεν θα μπορείς ούτε την εσωτερική φωνή να ακούσεις. Προσπάθησε να αφουγκράζεσαι και να έχεις ήρεμο και ουδέτερο νου, προσπάθησε να μην υπεραναλύεις και αναλώνεσαι με τον συμβουλάτορα σου.
  12)ΓΙΑΤΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΝΗ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ;
Όταν π.χ. ρωτάς τι είναι η αγάπη; γιατί υπάρχει κακό; ποιο το νόημα της ζωής; και άλλα διάφορα παρόμοια. Δεν θα έρθει κάποια συγκεκριμένη απάντηση γιατί η αλήθεια δεν αντικατοπτρίζεται από μια απάντηση ή συζήτηση σε τέτοια τεράστια ζητήματα και ερωτήματα. Η απάντηση σε τέτοια μεγάλα προβλήματα έρχεται με τον καιρό καθώς βιώνονται εμπειρίες και συσσωρεύονται πολλές μικρές απαντήσεις.
  Ο κάθε άνθρωπος θα παίρνει διαφορετικές απαντήσεις για να βρεθεί στην απάντηση γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό νου, άλλα στο τέλος η απάντηση είναι ίδια για όλους, η απάντηση δεν είναι κάποια κρυφή, κάποια μυστικιστική, είναι βιώματα, εσωτερικές συνειδητοποιήσεις και απαντήσεις τα όποια τα φέρνει σιγά σιγά η εσωτερική φωνή. Αυτό που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος είναι να ρωτά, να ηρεμεί, να αφουγκράζεται και να σημειώνει και να μην διέπεται από φραγμούς από την κοινωνία, την θρησκεία και άλλους θεσμούς, και να διακρίνει, διέπεται από καλό αυτή η απάντηση ή κακό;

ΟΙ 5 ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
1___Πρεπει να ΘΕΣ αλλά και να νιώθεις και να πιστεύεις ότι είσαι άξιος να ακούσεις την εσωτερική φωνή να νιώθεις ότι αξίζεις να ακούσεις την φωνή του Θεού, ασχέτως αν θεωρείς τον εαυτό σου αμαρτωλό ή το οτιδήποτε άλλο θετικό ή αρνητικό ή αντικειμενικό. Πολλοί θρησκευόμενοι μπορεί να το θεωρήσουν αμαρτωλό αλλά και αιρετικό, ας σκεφτούν πως αφού έμαθαν ότι ο Θεός φροντίζει και προστατεύει τις ζωές τους και ακούει τις προσευχές τους που είναι το υπερβολικό; να ακούσεις και την φωνή του Θεού; ενώ ασχολείται μαζί σου; δεν είναι μουγγός ο Θεός, άλλωστε η απάντηση μιας προσευχής είναι απάντηση φωνής Θεού, ο Θεός δεν έχει πρόβλημα να μιλήσει στο δημιούργημά του. Αν κάποιος είναι αρνητικός στην ιδέα αυτή τότε δεν θα ακούσει την εσωτερική φωνή ποτέ του ότι και να κάνει. Γιατί η ελευθερία του ανθρώπου δεν παραβιάζεται από τον Θεό. Αν δεν έπρεπε να υπάρχει η εσωτερική φωνή τότε δεν θα υπήρχε όπως και η δυνατότητα αυτή. Αυτά ως σκεπτικό. Αν κάποιος είναι επίμονα αρνητικός τότε δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει κάποιος να ασχολείται με την εσωτερικής φωνή.
2___Πρέπει να μάθεις να ρωτάς, σήμερα οι άνθρωποι έχουν πολύ μπερδεμένα μυαλά, θέλουν και δεν θέλουν ή δεν ξέρουν τι θέλουν παρ’ όλα αυτά ρωτούν. Ο τρόπος που θα διατυπωθεί η ερώτηση καθώς και οι προθέσεις θα καθορίσουν την απάντηση. Π.χ. μπορεί κάποια γυναίκα να ρωτά πως να χωρίσει και να παίρνει απάντηση πως να μην χωρίσει και αυτό γιατί αυτή δεν θέλει πραγματικά να χωρίσει παρ όλο που ρωτά πως να χωρίσει. Δηλαδή μπέρδεμα. Η ερώτηση πρέπει να είναι ΣΑΦΗΣ όπως και οι ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ αλλιώς οι απαντήσεις δεν θα οδηγούν προς τα εκεί που θέλαμε ή ρωτήσαμε.  Ανακρίβεια στις απαντήσεις έρχεται και από γενικές ερωτήσεις όπως, τι να κάνω με την ζωή μου; τι θα κάνω άραγε μετά από δέκα χρόνια;  Επίσης και σε ερωτήσεις επιβεβαίωσης π.χ. μου αρέσουν τα γλυκά; είμαι πιο γρήγορος από αυτόν; ερωτήσεις που απλά θέλουμε να ακούσουμε την απάντησή μας ενώ ξέρουμε την αλήθεια ή θέλουμε την επιβεβαίωση μας. Ερωτήσεις που θέλουμε να ακούσουμε την απάντηση που θα θέλαμε και όχι την αλήθεια θα είναι απαντήσεις που θα θέλαμε να ακούσουμε, αυτός που νομίζει ότι είναι σωστός και ρωτάει είμαι σωστός άνθρωπος και δίκαιος; αν θέλει να ακούσει ότι είναι τότε πολύ πιθανόν να ακούσει ότι είναι αλλά δεν θα ακούσει την αλήθεια. Δημιουργείτε και ένα ερώτημα καλά η εσωτερική φωνή εμπαίζει; Όχι, αυτές οι απαντήσεις είναι συνήθως από τον νου, ένας άλλος μηχανισμός του ανθρώπου που προκαλεί κακοφωνία μέσα στο μυαλό του ανθρώπου.
    Πρέπει να γίνονται ολοκληρωμένες ερωτήσεις και να είσαι ελεύθερος και ουδέτερος να μην σε νοιάζει τίποτα άλλο παρά η αλήθεια και να βγάλεις μια άκρη.
Τα συναισθηματικά και επαγγελματικά προβλήματα επειδή είναι πολυσύνθετα, μπορούν να σπαστούν οι ερωτήσεις σε κομμάτια. Ας πούμε ότι μια γυναίκα παντρεύτηκε έναν κακοποιό και θέλει να χωρίσει, θα πρέπει π.χ. να το σπάσει σε τρεις ερωτήσεις πως μπορεί να γίνει αυτόνομη, ποιος είναι ο πιο ανώδυνος συναισθηματικά τρόπος και για τους δυο, και πως μπορεί να κινηθεί χωρίς να κινδυνέψει; Δηλαδή να κόβονται οι ερωτήσεις σε σαφή ερωτήματα.
   Για την εσωτερική φωνή δεν υπάρχουν σημαντικά και ασήμαντα θέματα, αλλά για τον νου υπάρχουν, αν κάποιος για εξάσκηση ρωτάει ασήμαντα πράγματα π,χ, που ξέχασα το κέρμα του ευρώ; ο νους το θεωρεί ασήμαντο οπότε και απάντηση από την εσωτερική φωνή να πάρει κάποιος ο νους θα το απωθήσει, η επίλυση σε αυτό είναι να πιστεύει και να θεωρεί ακράδαντα ο άνθρωπος ότι δεν υπάρχουν ασήμαντες ερωτήσεις, είναι πολύ σημαντικό!
3)___Πρέπει να μάθεις να ακούς, και για να ακούς πρέπει να υπάρχει ησυχία, ο νους δημιουργεί φασαρία, πολλές εικόνες, πολλές σκέψεις, πολλοί υπολογισμοί, έννοιες, αναλύσεις, φαντασίες. Πρέπει να σιωπήσεις, ασυναίσθητα όλοι μας έχουμε επιζητήσει μια εσωτερική ηρεμία, ασυναίσθητα επιδιώκαμε και θέλαμε να κάτσουμε στον πάτο μιας πισίνας ή της θάλασσας και να μην σκεφτόμαστε τίποτα, επιδιώκαμε την απολυτή σιγή, η στο ντους-μπάνιο ή να πάμε κάπου πολύ μακριά σε ένα βουνό σε μια απομονωμένη παράλια, χωρίς κινητά χωρίς τίποτα έστω για λίγο. Αυτό είναι η επιθυμία για σιγή. Μια καλή ιδέα και άσκηση-εξάσκηση είναι το βραδύ σε απολυτή σιγή να ξαπλώνεις για ύπνο αλλά να μην κοιμάσαι, μην σκέπτεσαι μην ακούς μουσική, και αδιαφορία σε ότι σου έρχεται στο μυαλό είτε ήχος είτε εικόνες σκέψεις, αδιαφορία μείνε σε ησυχία.
4)___Μην καταπιέζεσαι! Δεν κάνει να καταπιέζεσαι να πάρεις εδώ και τώρα την απάντηση. Θυμήσου πόσες φορές ξέχασες κάτι και ήθελες να το θυμηθείς και δεν το θυμόσουν και το θυμήθηκες μετά από λίγο καιρό. Δεν το βρίσκουμε επειδή ο νους είναι ανάστατος, δεν είναι ήρεμος, όταν το ξεχνάμε και περνά λίγος χρόνος ο νους είναι σε ηρεμία, έτσι και βρίσκει το υποσυνείδητο την πληροφορία και την αναδύει στο συνειδητό. Ο νους θέλει ηρεμία, αν δεν είναι ήρεμος η εσωτερική φωνή δυσκολεύεται να μεταφέρει ή καλυτέρα να ακουστεί στον νου, είναι σαν να προσπαθείς να μιλήσεις σε έναν άνθρωπο την στιγμή που είναι σε σοκ. Αυτό που επιταχύνει την ταχύτητα της απάντησης είναι η προσμονή και η λαχταρά. Η απόκτηση της ηρεμίας του νου ηθελημένα, γίνεται με θέληση και προσπάθεια και ο χρόνος ανταμείβει.
5)__ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙΣ! Πολλές φορές οι απαντήσεις έρχονται αλλά δεν τις αντιλαμβανόμαστε ή τις προσπερνάμε επειδή δεν μας ικανοποιούν. Για αυτό πρέπει  συνέχεια να υπάρχει ένα μπλοκ που να κρατιούνται σημειώσεις, κουβέντες, ιδέες και λόγια που εμφανίζονται στο νου. Μπορεί αυτές οι κουβέντες να μην έχουν κάποια σημασία επειδή η εσωτερική φωνή μοιάζει με τον γενικό μονόλογο του νου. Όμως διαβάζοντας τις σημειώσεις βγαίνει νόημα και βρίσκεται η απάντηση, ίσως εκείνη την στιγμή να μην βγαίνει νόημα αλλά αργότερα θα βγαίνει. Αν δεν κρατάς σημειώσεις ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ. Όταν κρατάς σημειώσεις και εσύ τις διαβάζεις και προσπαθείς να θυμηθείς και πότε σου ήρθαν οι απαντήσεις ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ  διαβάζεις τις σημειώσεις απαντήσεις σε θέματα που έλυσες δηλαδή παλιά θέματα ΔΥΝΑΜΩΝΕΙΣ την εσωτερική φωνή, δυναμώνεις τον δίαυλο. Προσπαθώντας να γίνει πιο κατανοητό, όταν κάποιος βλέπει ένα όνειρο όταν ξυπνήσει το ξεχνά, όταν όμως αμέσως το γράφει σε ένα τετράδιο και γράφει όσα πιο πολλά μπορεί να θυμηθεί και μέσα στην μέρα του ρίχνει ένα πρόχειρο διάβασμα απλά για να του έρχονται οι εικόνες και οι μνήμες και το κάνει για κάθε όνειρο που βλέπει και προσπαθεί να θυμηθεί μέσω του πρόχειρου διαβάσματος θα θυμάται και παλιά όνειρα και κάθε φορά τα όνειρα θα γίνονται όλο και πιο ζωντανά αρκεί να υπάρχει και μια στοιχειώδης θέληση, έτσι είναι και η εσωτερική φωνή όλο και θα δυναμώνει αλλά και θα κινείσαι-ακούς καλύτερα, καθαρότερα. ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ εκπαίδευσε να χειραγωγείς την εσωτερική φωνή σε τέτοιο βαθμό που να παίρνεις πολύ γρήγορα απαντήσεις, είναι κάτι που δεν επεξηγείται καλά με λόγια, μόνο βιώνεται μέσω της εξάσκησης. Καθώς κρατάς σημειώσεις θυμάσαι σιγά σιγά πως κινήθηκες εσωτερικά και το υποσυνείδητο τείνει να σε κάνει μέσω της επανάληψης και υπενθύμισης να κινείσαι με ακρίβεια, με τελειότητα ως προς την χρήση της εσωτερικής φωνής, σε κάνει να κινείσαι τόσο καλά όσο είχες κάνει στην καλύτερη παρελθοντική σου κίνηση και κάθε φορά που το παλεύεις καλυτερεύεις και άλλο και άλλο

1 ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 
Πριν βγεις να ψωνίσεις ρούχα φαντάσου τι ρούχα θα ήθελες να βρεις, πως θα έμοιαζες φορώντας τα ρούχα που θα ήθελες να βρεις; καταστάλαξε από τις επιθυμίες και επιλογές σου καταστάλαξε τι εικόνα θες να έχεις. Τότε στρέψου στην εσωτερική σου φωνή στον εαυτό σου και ρωτά  που να πάω; Παράλληλα μην σκέπτεσαι πιθανότητες και χρήματα γιατί όταν σκέπτεσαι δουλεύει η λογική η oποία θέλει να προγραμματίζει τα πάντα με λογική, σκοπός είναι να μην δουλέψει η λογική αλλά η διαίσθηση. Πήγαινε σε ένα κεντρικό πεζόδρομο με μαγαζιά και ακολούθα την διαίσθηση σου αλλά να μην έχεις άγχος, βιασύνη, να είσαι χαλαρά και να μην το σκέπτεσαι, προχώρα σαν να κάνεις αμέριμνο περίπατο που να μην σε νοιάζει αν πας από εκεί ή από αλλού. Μειώνεται πολύ έτσι η λογική και σκέψη και παίρνει θέση η διαίσθηση. Σε όλους θα έχει τύχει να ήθελαν κάτι συγκεκριμένο και να το συναντούν, αυτό επιδιώκουμε με αυτή την άσκηση αλλά χρησιμοποιώντας την εσωτερική φωνή.
  Επίσης μπορείς να εξασκηθείς και όταν είναι να πας για ψώνια σε ένα supermarket, ρώτα τον εαυτό σου απευθυνόμενος στην εσωτερική φωνή, τι χρειάζομαι πιο πολύ; τι πρέπει να αγοράσω; μπορεί να είσαι σπίτι ή και μέσα στο μαγαζί, προϋπόθεση όμως είναι να μην έχεις φτιάξει λίστα με ψώνια. Μην σκέπτεσαι και υπολογίζεις, δώσε πιο πολύ έκφραση στην διαίσθηση ώστε να έχει χώρο μέσα στο μυαλό σου η εσωτερική φωνή να σου απαντήσει. Μην βιάζεσαι και δες ως διαίσθηση σε τι καθοδηγείσαι πιο πολύ; προς ποια κατεύθυνση;
  Να σημειωθεί κάτι σημαντικό, αυτή η άσκηση είναι απλή και μπορεί να εφαρμοστεί για πολλά και ασήμαντα πράγματα, όπως εύρεση ρούχων, όμως επειδή μπορεί να θεωρούμε ιερή την εσωτερική φωνή και το ερώτημα χαζό και ποταπό, ενδέχεται να παίρνουμε απάντηση αλλά ο νους να την απορρίπτει. Δεν γίνεται κατάχρηση της εσωτερικής φωνής ούτε υπάρχουν προτεραιότητες, ο Θεός είναι τελείως διαφορετικός από ότι ο ανθρώπινος νους και λογική. Και επίσης πιθανά ερωτήματα, όπως παιδάκια πεινούν, άνθρωποι σφάζονται κτλ η εσωτερική φωνή με εμένα θα ασχοληθεί; Η εσωτερική φωνή ασχολείται με αυτούς που ασχολούνται με αυτήν και δεν υπάρχει κατάχρηση. Βέβαια γεννιέται ένα ερώτημα η εσωτερική φωνή σε βοηθά να βρεις ένα ρούχο και την ίδια στιγμή έχουμε τόσο κακό στο κόσμο, τι κάνει ο Θεός;Το ότι υπάρχει κακό είναι έργο ανθρώπων και επί της ευκαιρίας σε δύσμοιρες εποχές και χώρες ενσαρκώνονται ψυχές που έχουν επιλέξει από πριν να περάσουν ότι είναι να περάσουν για διαφόρους λόγους όπως για εξιλέωση για δικά τους έργα, δεν είναι κάποιος άδικος τυχαίος κλήρος για τους ανθρώπους που γεννιούνται με πολύ άσχημη μοίρα, υπάρχουν λόγοι και αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να παλέψουν για το καλύτερο και όχι να κάτσουν να μεμψιμοιρούν για την σκληρή ζωή, επίσης μερικά κακά είναι θέμα κακών επιλογών.  Όπως και να έχει και ότι και αν ισχύει για το κακό και το καλό που υπάρχει εμείς προχωράμε και πρέπει να προχωράμε αλλά πρέπει και να βοηθάμε!
    Όπως ένας γονιός είναι παρόν αποκλειστικά για το παιδί έτσι είναι και η εσωτερική φωνή, ο καθένας έχει το δικό του κανάλι.

2 Ασκηση για έμπνευση μέσω εσωτερικής φωνής.
ΘΕΩΡΙΑ: Έτσι όπως ο άνθρωπος, η πραγματική του μορφή και υπόσταση, το πνεύμα του δηλαδή, είναι εικόνα και έκφραση Θεού φέρει και θεϊκές κλήσεις, μια από αυτές είναι η δημιουργικότητα. Η δημιουργικότητα είναι ιδιότητα Θεού και δόθηκε στον άνθρωπο για να δημιουργεί, να μαθαίνει και να εκφράζεται μέσα από αυτό ως πνεύμα. Δεν είναι ο άνθρωπος μόνο αυτό που βλέπουμε και δεν είναι ένα βιολογικό ρομπότ όπως διάφοροι επιστήμονες προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο, αν ήταν ένα βιολογικό ρομπότ ο άνθρωπος δεν θα είχε επιθυμίες και ανάγκες όπως τον χορό, την ζωγραφική, την αίσθηση της ομορφιάς, την τέχνη γενικώς, την αγάπη, αυτά δεν είναι βιολογικές ανάγκες αλλά πνευματικές-ψυχικές, φαίνεται πως κάποιο μέρος του ανθρώπου που δεν βλέπουμε εκφράζεται μέσα από το σώμα και να έχει άλλες ανάγκες έκφρασης και μια από αυτές είναι η δημιουργικότητα.
   Μπορεί ο άνθρωπος αντί για καθοδήγηση να ζητήσει έμπνευση, όμως ο άνθρωπος δεν πρέπει να τα θέλει όλα απαντημένα-δοσμένα, δεν θέλει ο Θεός να βραβεύσει τον εαυτό του αλλά να δει τον άνθρωπο να εξελίσσεται δουλεύοντας την δημιουργικότητα του εφόσον αιτεί δημιουργικότητα-έμπνευση-έναυσμα. Η δημιουργική διαδικασία-εργασία είναι δουλειά ανθρώπου και όχι Θεού, ο Θεός μπορεί να κινητοποιήσει και ερεθίσει, να δώσει μια σπίθα, μια αφορμή, μια ιδέα, μια έμπνευση, από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο άνθρωπος, δεν θα γράψει ο Θεός μυθιστόρημα για εσένα ούτε θα κάνει πίνακα ζωγραφικής για εσένα, αλλά μπορεί να σου δώσει έμπνευση και καθοδήγηση.
  *Δίνε χρόνο στις ιδέες σου να αναπτυχθούν, να ανθίσουν όπως ένα φυτό, έχε ένα μπλοκ όπου θα αποθηκεύεις-γράφεις τις ιδέες, και όταν μια ιδέα θα σε κεντρίσει ενδυνάμωσε την και καλλιέργησέ την με την φαντασία σου.
  *Χρειάζεσαι ερεθίσματα, ο Leonardo da vinci μελετούσε τον Αρχιμήδη, πήρε ιδέες και ερεθίσματα, έβλεπε τα κανόνια και πυροβόλα του Αρχιμήδη από ατμό, τα κάτοπτρα που δούλευαν σαν λέιζερ και έκαιγε τα ξένα πλοία, όπως έβλεπε για γερανούς, ωρολόγια για τον χρόνο ακόμα και για τις θέσεις των πλανητών. Αυτά πυροδότησαν το μυαλό του Leonardo da vinci και δεν περιόριζε πια  την φαντασία του και επιζητούσε πλέον νέες ιδέες όπως σχέδια για κινούμενη γέφυρα, ελικόπτερο, στολή κατάδυσης, tanks, ρολόι ακριβείας ακόμα και ιππότη ρομπότ (ατμοκίνητο). Με λίγα λόγια πέρα από την εσωτερική φωνή, υπάρχει και η στάση μας, πρέπει να αναζητούμε ερεθίσματα και ιδέες, αν κάποιος θέλει να γράψει ένα φοβερό μυθιστόρημα πρέπει να διαβάσει κορυφαία μυθιστορήματα, όχι ότι θα τα αντιγράψει αλλά η ικανότητα να συνθέτει και να δομεί θα είναι οξυμένη τόσο που έχει καθοριστικό χαρακτήρα. Και εγώ ο ίδιος είμαι επηρεασμένος, επηρεάστηκα από ένα περιοδικό, το focus magazine το ελληνικό, είχε τόσες πολλές μοναδικές εικόνες και πληροφορίες που με εκστασίαζε ως έφηβο, και μου άρεσε η ιδέα να γράφω σπάνια πράγματα με σπάνιες εικόνες, αν και δεν είναι αυτός ο λόγος που γράφω αλλά στηρίχτηκα πάνω σε αυτό, όλοι έχουμε δεχτεί επιρροές και ερεθίσματα και βάσει αυτών κτίζουμε, γι αυτό φρόνιμο είναι να αναζητούμε πάντα τα καλύτερα.
   ΠΡΑΞΗ: Πολλοί καλλιτέχνες κάνουν ταξίδια αναψυχής για να βρουν ηρεμία και έμπνευση, έτσι ηρεμεί ο νους τους και επικεντρώνονται πιο πολύ μέσα τους στον εαυτό τους και ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένουν έρχεται η ιδέα. Πίσω από αυτή την ασυνείδητη κίνηση προς αναζήτηση έμπνευσης κρύβονται κάποιες λειτουργίες.
  *Για να ακούσεις την εσωτερική φωνή αλλά και για να την ξεχωρίσεις από τις πολλές φωνές ή ιδέες πρέπει να ησυχάσεις τον νου σου, αυτή η επιλογή είναι ακριβή οικονομικά(ταξίδια αναψυχής) και δύσκολα εφαρμόσιμη σε μια κοινωνία που υπάρχει βιασύνη για τα πάντα όπως και κόστος. Μια εναλλακτική τεχνική την οποία κάνουν πολλοί συγγραφείς και όχι μόνο, κλείνονται σε ένα άδειο σκοτεινό δωμάτιο το οποίο έχει μέσα ένα γραφείο, καρέκλα, χαρτί, στυλό και ένα φωτιστικό και κάθονται ώρες μέσα σε αυτό και γραφούν ότι τους υπαγορεύει η εσωτερική φωνή τους έστω σαν μια γενική ιδέα. Η φαντασία καλλιεργεί αυτό που έχεις, σκοπός είναι να έχεις ήρεμο και άδειο μυαλό, ούτε μουσικές χαλαρωτικές ή διεγερτικές, ούτε ταξίδια με την φαντασία, αυτά εφόσον γραπωθεί η ιδέα και έχεις την ιδέα τότε να δουλεύεις με την φαντασία σου και άκου και μουσικές και ότι σε βοηθά, ΩΣ τότε θες ηρεμία για να αφουγκραστείς, να πάρεις την ιδέα έμπνευση.. Το δωμάτιο είναι άδειο για να μην υπάρχει τίποτα να σε αποσπά, δεν χρειάζεται να πας 3 μήνες στη Χαβάη για να ηρεμήσεις, σκοπός είναι να υπάρχει ένας χώρος που δεν αποσπά τίποτα την προσοχή, να ηρεμεί ο νους και ρωτάς την  εσωτερική σου φωνή, π.χ. τι να γράψω που θα θεωρούνταν επιτυχία; τι θα συγκινούσε; τι αστυνομικό σενάριο θα τρόμαζε; τι πίνακα ζωγραφικής να έφτιαχνα που να έμενε στην ιστορία; Ρωτάς και αναμένεις, μπορεί να χρειαστούν μόνο 2 ώρες, μπορεί και 4 ώρες, μπορεί και μια εβδομάδα ανάλογα πόσο άδειο, ήσυχο και ξέγνοιαστο νου έχεις, όχι ως άνθρωπος αλλά εκείνες τις στιγμές. Πρέπει να μάθεις να σιωπάς και να ηρεμείς τον νου.

Άσκηση 3 Για διλήμματα και προβλήματα.
   Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι άλλο είναι η εσωτερική φωνή και άλλο η συνείδηση. Έχουν δυο βασικές διαφορές.
1) Η εσωτερική φωνή καθοδηγεί και δίνει έμπνευση, ενώ η συνείδηση όχι, η συνείδηση σου λέει τι είναι ορθό, σωστό και δίκαιο, άσχετο αν το πράξεις ή όχι, επίσης η συνείδηση προκαλεί τύψεις και σε κρίνει η εσωτερική φωνή δεν το κάνει. Είναι ο προσωπικός δαίμων που έλεγαν διάφοροι σοφοί της Αρχαίας Ελλάδας, έλεγε ο Σωκράτης ότι υπάρχει μια φωνή που μου λέει να μη κάνω το κακό.
2) Η εσωτερική φωνή δεν μολύνεται, άπλα δεν ακούγεται, η φωνή της συνείδησης μολύνεται, μια απόδειξη αυτού είναι οι διάφοροι ανώμαλοι όπως παιδεραστές, κτηνοβάτες που το θεωρούν φυσιολογικό και μάλιστα απαιτούν δικαιώματα για τις προτιμήσεις τους, το θέμα μας εδώ δεν είναι ότι έχουν θράσος και απαιτούν, αλλά η συνείδησή τους από την πολλή διαφθορά έγινε διατροφική, δηλαδή διαστράφηκαν οι λειτουργίες και η κρίση τους.
    Η συνείδηση είναι ένα πνευματικό εργαλείο όπως και ο νους, αλλά δύσκολα μπορούμε να τα προσδιορίσουμε με ακρίβεια αλλά τα κατανοούμε κυρίως από τις λειτουργίες τους. Η συνείδηση είναι ένα είδος εσωτερικής φωνής με ηθικό χαρακτήρα που προτρέπει τον άνθρωπο να μην κάνει κακό στον εαυτό του αλλά και στον συνάνθρωπό του και αρχίζει να εμφανίζεται έντονα από τη νηπιακή κιόλας ηλικία. Εάν κάνει κακό σε κάποιον ο άνθρωπος, η συνείδησή του αργά ή γρήγορα του προκαλεί τύψεις που μπορούν να τον βασανίσουν αφόρητα, οι τύψεις είναι η συνειδητοποίηση του κακού που έπραξε και είναι ο επώδυνος τρόπος να οδηγήσει τον άνθρωπο στη μετάνοια = άλλος νους, άλλος άνθρωπος να γίνει και αργότερα να οδηγηθεί στη λύτρωση και να ξανά ορθοποδήσει. Όταν ένας άνθρωπος βάζει ένα μεγάλο στόχο π.χ. να γίνει πλούσιος θα εμφανιστούν στη ζωή του διάφορες επιλογές όπως να κάνει και άσχημες πράξεις για να τα καταφέρει πιο γρήγορα, η συνείδησή του θα του πει μη το κάνεις όμως η απόφαση δεν παίρνεται από τη συνείδηση, αλλά από το πνεύμα που κινεί σώμα και ψυχή και το πνεύμα επηρεάζεται από τις φυσικές και ψυχικές επιρροές και ηδονές. Η απόφαση επηρεάζεται-χρωματίζεται από τον νου, ο νους είναι ένας μηχανισμός πνευματικός που αποθηκεύει πληροφορίες και ερεθίσματα και ύστερα αναλύει και υπολογίζει ώστε να υποβοηθήσει στην απόφαση, πολλοί έχουν λανθασμένες πληροφορίες στον νου όπως ότι τα λεφτά πάνε μόνο στα λεφτά ή ότι για να γίνεις πλούσιος πρέπει να κάνεις βρομιές ή για να έχεις μια-έναν-μια όμορφη-ο σύζυγο πρέπει να έχεις χρήματα. Αυτά είναι μερικά από τα πιο διαδεδομένα κλισέ πιστεύω των ανθρώπων, η αλήθεια είναι ότι για την κατάκτηση αυτών απαιτείται πίστη, θέληση και δουλειά, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Και ερχόμαστε στο κομμάτι συνείδηση, η συνείδηση κάμπτεται από την ισχύ του νου, π.χ. λέει ο νους κάνε αυτή την κομπίνα γιατί αλλιώς πλούσιος δεν γίνεσαι, ασκεί μεγάλες πιέσεις και επιρροές. Τα βρώμικα πιστεύω που είναι ριζωμένα στον νου τείνουν να μολύνουν την συνείδηση, να την διαφθείρουν, να σημειωθεί πως η συνείδηση σε μεγάλο βάθος δεν μολύνεται, όπως ο άνθρωπος δεν μπορεί να μολύνει το κέντρο της Γης. Η συνείδηση είναι ο πιο σκληρός κριτής του ανθρώπου και όταν ξεγυμνώνεται φεύγει από τον φυσικό κόσμο ο άνθρωπος, η συνείδηση στέλνει τον άνθρωπο σε μεγάλη κόλαση αν έχει πράξει εγκλήματα. Ο κόσμος εδώ είναι αρένα, είναι μάχη, είναι ο κόσμος που όλα είναι ανακατεμένα, έχει καλό και κακό, έξω από εδώ όμως δεν είναι αρένα, όλα ξεχωρίζονται, καλά και κακά όπου το καθετί έχει τον χώρο του και τον κόσμο του.
   Καθώς μεγαλώνουμε τα διλήμματα γίνονται πιο σύνθετα, πιο περίπλοκα και πιο σημαντικά γιατί οι αποφάσεις ζωής που είναι να πάρουμε αφορούν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο σημαντική είναι η εσωτερική φωνή γιατί μπορεί να δώσει σοφή και ορθή συμβουλή ενώ η συνείδηση δεν μπορεί, απλά σου επισημαίνει να μην κάνεις τόσο κακό αλλά το καλό. Η συνείδηση σου λέει το μη, μη κάνεις κακό, αλλά δεν σε καθοδηγεί.
    Πράξη: Δεν υπάρχουν και πολλά που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος αλλά αυτά τα λίγα έχουν ζωτικής σημασίας. Πρώτον, κάθε μέρα να αναρωτιέται ο άνθρωπος να είναι συνειδητός, να κάνει αυτο-ανάλυση για λίγα λεπτά πριν κοιμηθεί, να κοιτάζει τις πράξεις του μέσα στην μέρα ήταν καλές; ήταν κακές; και αν ναι γιατί; πως να βελτιωθεί, με αυτό το τρόπο γίνεται πιο συνειδητός απέναντι στις πράξεις του, έτσι γίνεται ανοιχτός, τείνει να μην γίνεται απόλυτος και φανατικός. Π.χ. είναι ένας εργοδότης που είναι τσιγκούνης και κάνει σκηνικά αν ζητήσει κάποιος εργαζόμενος αύξηση και βρίσκει αφορμές να σαμποτάρει τους ίδιους του εργαζόμενους για να μην τους παίρνει να ζητήσουν αύξηση, δεν παραδέχεται λάθη, είναι υπερήφανος για τον εαυτό του και τον θεωρεί μια χαρά, ένας τέτοιος άνθρωπος δεν είναι άνθρωπος που θα ακούσει μια αντίθετη ή διαφορετική γνώμη, δεν ακούει την συνείδηση, αν την ακούει κιόλας που παίζει να μην την ακούει την εσωτερική φωνή θα ακούσει; Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να μάθει να είναι δεκτικός σε μια κριτική, να ακούει και το αντίθετο, να ακούει την συνείδησή του. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι λίγο πολύ απόλυτοι, φανατικοί ή κάθετοι σε κοινωνικά ζητήματα και θέματα γύρω από την ζωή, δεν λέω να γίνουν τελείως ανοιχτόμυαλοι στο βαθμό που χάνεται ακόμα και η ηθική, αλλά ανοιχτόμυαλοι στο θέμα πιθανοτήτων, και παράλληλα να υπάρχει συνείδηση των πράξεων τότε γίνονται ικανοί να ακούσουν την εσωτερική φωνή και την προτροπή της. Οπότε αυτό είναι το πρώτο μέλημα διότι ο φανατισμός και η απόλυτη στάση προς κάτι κάνει την εσωτερική φωνή να μην μπορεί να μιλήσει, την βουλώνει, η εσωτερική φωνή δεν εμφανίζεται σε αυτούς τους ανθρώπους  90% αν ρωτούν θέματα που είναι απόλυτοι για τον εαυτό τους η τις αποφάσεις τους, η εσωτερική φωνή δεν κάνει κόντρες.
  Όταν είμαστε σε χοντρό δίλημμα πρέπει να ηρεμήσει ο νους, θα έχουμε παρατηρήσει ότι  ασυνείδητα ο ίδιος ο άνθρωπος λέει δώσε μου λίγο χρόνο να το σκεφτώ. Πρέπει να ηρεμήσει ο νους και να ζητήσει από την εσωτερική φωνή μια απάντηση, μια ιδανική επίλυση να ηρεμήσει, να το ξεχάσει κάνοντας κάτι άλλο και σιγά σιγά θα του έρθει η λύση. Συνοπτικά τα βήματα
 Πρώτο βήμα. Πρέπει να πιστέψεις ότι είσαι άξιος να ακούσεις την εσωτερική φωνή, και ότι το πρόβλημα λύνεται, αν πιστεύεις ότι δεν υπάρχει λύση τότε δεν υπάρχει λύση, η εσωτερική φωνή δεν θα μιλά.
 Δεύτερο βήμα. Πρέπει η ερώτηση να είναι πολύ συγκεκριμένη και σαφής, όπως και οι προθέσεις και τα συναισθήματα, να είσαι ξεκάθαρος τι θες και τι ρωτάς. Αν είναι πολυσύνθετο το ζήτημα ας χωριστούν σε κομμάτια οι ερωτήσεις με μια λογική ή προτεραιότητα, εσύ θα το κρίνεις. Όταν καταλήξεις ρώτα με επιθυμία, με προσμονή την εσωτερική φωνή.
 Τρίτο βήμα. Πρέπει να ηρεμήσεις, χωρίς αλκοόλ ή ουσίες ή μουσικές, ΗΡΕΜΗΣΕ ΤΟΝ ΝΟΥ, πρέπει να μάθεις να ηρεμείς, ίσως μια βόλτα ή κάπου να ξεχαστείς και να ηρεμήσεις. Εφόσον ηρέμησες άκου, προσπάθησε να ακούσεις, μην ξινίζεις αν δεν σου αρέσει κάποια απάντηση, αποδέχεσαι τα πάντα, έχε υπομονή και επιμονή, άκου.
 Τέταρτο βήμα, δίνεις προσοχή σε όλες τις απαντήσεις που ακούς, και γράφεις ότι ακούς, πρέπει να έχεις κάτι να σημειώνεις, επέλεξε κατά προτίμηση κάποιο λεπτό μαρκαδοράκι να κυλά πιο εύκολα το χέρι στο γράψιμο. Είσαι σαν τον δημοσιογράφο που προσπαθεί να ακούσει με προσοχή μέσα στη βαβούρα του κόσμου τον διάσημο που θα να μιλήσει στο κοινό.
     Αυτή η άσκηση δεν είναι μόνο για προβλήματα αλλά και ερωτήματα γενικώς.

ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ και σύνοψη.
Έτσι όπως κάποιος μποξέρ εξασκείται στο σάκο του ή ένας αθλητής εξασκείται με τα βαράκια του, έτσι και εδώ υπάρχει μια πολύ απλή άσκηση να εξασκηθεί κάποιος στην εσωτερική φωνή.
Παίρνεις ένα χαρτί ή μπλοκ και ένα στυλό και εστιάζεσαι στο θέμα-ερώτημα σου, μπορεί να είναι οτιδήποτε από οικονομικά, ερωτικά, υπαρξιακά, φιλοσοφικά ερωτήματα, μια φοβερή ιδέα, να είναι κάτι που σε ενδιαφέρει. Ρωτάς την εσωτερική φωνή, αν θες να ρωτάς τον Θεό, ρώτα τον Θεό, ότι σε βολεύει, και αφουγκράζεσαι, ΔΕΝ βιάζεσαι, δεν πρέπει να αποσυντονίζεσαι, αν αποσυντονίζεσαι και περιπλανιέσαι να συντονίζεις στο ερώτημα το νου σου και να ηρεμείς, με το που αποσπάσαι ξανά πάλι συγκεντρώσου και αν γίνεται συνέχεια επέμενε! στο τέλος πάντα θα νικάς και με τον καιρό μόνο θα νικάς. Γράφε-σημείωνε οτιδήποτε σου έρχεται στο νου ως απάντηση, μετά όταν σταματήσεις να γράφεις διάβασε και δες αποτελέσματα. Καθώς περνούν οι μέρες βλέπε παλιότερα τι ρώτησες και τι έγραψες, έχε το νου σου γιατί σε άκυρες στιγμές που είσαι ήρεμος θα έρθουν φοβερές απαντήσεις οπότε έχε ένα στυλό και χαρτί στην τσέπη σου όπως έχεις ένα κινητό, ή γράφε τα πρόχειρα στο κινητό και μετέπειτα στο σημειωματάριο σου.
   Το που θα φτάσει ένας άνθρωπος και πότε θα φτάσει ένας άνθρωπος σε ένα επίπεδο εξαρτάται από τον ίδιο τον άνθρωπο, δεν είναι κάποια φαρμακευτική συνταγογράφηση που λέει σε τόσο καιρό θα έχει γίνει αυτό και αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι καθημερινή εξάσκηση επειδή το νιώθει και όχι επειδή θέλει να γεμίσει σελίδες, σε λιγότερο από 3 μήνες θα φτάνει στο σημείο να βρίσκει λύσεις, απαντήσεις, εμπνεύσεις και ιδέες, που αλλιώς δεν θα έβρισκε ή θα έβρισκε δύσκολα. Είναι πολύ σημαντικό ως προς την εξέλιξη και απόκτηση εμπειρίας, να γραφτεί σε ένα ημερολόγιο είχα ρωτήσει αυτό και πήρα αυτές τις σημαντικές απαντήσεις, και να τα κοιτάζει για να τα θυμάται, έστω επιφανειακά. Το όφελος είναι ότι μαθαίνεις γρήγορα να εντοπίζεις την εσωτερική φωνή.
***Συνοψίζοντας για τις ασκήσεις  Αυτά είναι τα στάδια αναζήτησης που δουλεύει ο εγκέφαλος.
 1 θέτεις ερώτημα να είσαι ξεκάθαρος ακόμα και στην επιθυμία
 2 να μελετήσεις να έχεις πρόθεση να ψαχτείς
 3 να το αφήσεις μην ψάχνεσαι άλλο
 4 έρχεται από μέσα σε μορφή έμπνευσης
     Όσο εσύ έχεις άγχος να βρεις απαντήσεις και τρώγεσαι ο νους είναι απασχολημένος και είναι κλεισμένο το κανάλι του πνεύματος σου με τον φυσικό εγκέφαλο, ο φυσικός εγκέφαλος δουλεύει, δεν είναι σε κατάσταση δεχτική
    H απάντηση μπορεί να έρθει και μέσω έμπνευσης ή γεγονότος ή κάποιος να πει μια κουβέντα ή συγκυριακά από ένα βιβλίο, μια ταινία.
*H εσωτερική φωνή θέλει εξάσκηση αν δεν την εξασκείς αποδυναμώνεται
*πρέπει να μην κατηγορούμε στην ερώτηση μας αλλά να ρωτάμε στην ερώτηση μας και να επιζητούμε απάντηση στην ερώτηση μας. Δεν γίνεται να λέμε ο Θεός είναι άδικος να λέμε γιατί και να λέμε είναι αδικία, έτσι τι απάντηση να σου έρθει;;
*πρέπει  να είσαι ξεκάθαρος στην ερώτηση και να την κάνεις πολλές φορές, δεν έρχεται απάντηση άμα ο νους δεν είναι σταθερός, με την συχνή ερώτηση και πόθο ο νους δουλεύει ως προς την αναζήτηση κ απάντηση.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ
   *Η εσωτερική φωνή χρωματίζεται και παραμορφώνεται από τις επιθυμίες. Π.χ. είναι μια γυναίκα και θέλει απελπισμένα μια σχέση αμφιβόλου καταλληλότητας με τον εν λόγω άνθρωπο, η εσωτερική φωνή το πιο πιθανόν είναι να μην απαντήσει και αν ναι θα παραμορφωθεί από τις επιθυμίες. Αν κάποιος έχει ήδη αποφασίσει, τότε μάταια και τζάμπα ρωτάει αφού έχει ήδη αποφασίσει, ο Θεός σέβεται τόσο πολύ το θέμα ελευθερία στο σημείο που να οδηγηθεί κάποιος ακόμα και στην απώλεια αν αυτό έχει επιλέξει. Για αυτό λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να μην ρωτάμε για πράγματα που έχουμε αποφασίσει ήδη, ή πράγματα που θέλουμε να ακούσουμε την απάντηση που ποθούμε. Στα ερωτήματα πρέπει η στάση μας να είναι ουδέτερη συναισθηματικά. Και αν η  απάντηση δεν αρέσει ή δημιουργεί ενδοιασμούς τότε πρέπει να φιλτραριστεί, είναι καλή; φέρνει ειρήνη; έχει γνώμονα το κοινό καλό; υπάρχει αγάπη μέσα; Οι θεωρίες και τα λόγια μπορούν ως ένα σημείο να βοηθήσουν-καθοδηγήσουν, από εκεί και πέρα είναι όλα θέμα παρατηρήσεων και εμπειρίας.
  *ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, αγόρασε ένα ημερολόγιο μικρό ή μεγάλο εσύ θα κρίνεις, και γράφε παρατηρήσεις, δοκιμές, πειράματα και ασκήσεις που έκανες με την εσωτερική φωνή, οι ασκήσεις ας είναι με άλλο χρώμα στυλό και να υπογραμμίζονται τα πιο έντονα και σημαντικά πράγματα για εσένα που παρατήρησες. Το ημερολόγιο είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί παρακολουθείς την πρόοδό σου και ξέρεις πως να κινείσαι και πως όχι σε βάθος χρόνου. Επίσης είσαι σε ένα πρόγραμμα σε μια πορεία με το ημερολόγιο, και να σταματήσεις θα ξανά ξεκινήσεις. Από τις σημειώσεις, βλέπεις πως εξελίσσεσαι και πως όχι με τις ασκήσεις και την στάση πνεύματος σου και έτσι τα προσαρμόζεις διαφορετικά τα πράγματα. Επίσης το ημερολόγιο σε κρατά σε ένα πρόγραμμα και ακόμα και αν πάλι σταματάς θα ξανά ξεκινάς, αλλά το σημειωματάριο δεν είναι βοηθητικό μόνο για εσένα αλλά και για άλλους αν θες να το δείξεις ή διδάξεις σε κάποιον δικό σου άνθρωπο.
                      ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΥ ΦΩΝΗ;
Όταν η φωνή έχει φόβο, εκδίκηση, θυμό, φιλοφρόνηση, κάνει διακρίσεις, επικρίνει, απειλεί, κοροϊδεύει, μερικά παραδείγματα, είσαι πολύ γαμάτος για να ασχοληθείς μαζί τους, άστο καλύτερα αφού είσαι χαζός, οι άλλοι είναι καλύτεροι από εσένα, είσαι ο εκλεκτός (πολλοί τσιμπάνε-πιστεύουν), δεν είσαι άξιος να σου μιλήσει ο Θεός ή η εσωτερική φωνή. Πιάνει συζήτηση η φωνή και ξεκινά εσωτερικός διάλογος. Δεκτό, ότι δεν είναι η εσωτερική φωνή, όμως τι είναι; το οτιδήποτε από πολυλογία του νου, μέχρι κακόβουλο πνεύμα, απλά αδιαφορείς, και γενικώς να αδιαφορείς, με την αδιαφορία υποχωρεί η κάθε φωνή καλή και κακή, ιδίως κακή. Η προσευχή πάντα έχει μια θέση στην βοήθεια (βοή-θεία, Θείο)
                        ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΝΗ
Η εσωτερική φωνή δεν κοροϊδεύει, δεν υποβιβάζει, δεν εκβιάζει, δεν τρομοκρατεί ή τρομάζει, δεν κριτικάρει, δεν κολακεύει, δεν μισεί, δεν αυτοπροσδιορίζεται, δεν λέει εγώ είμαι η εσωτερική σου φωνή, αντιθέτως είναι απρόσωπη και έχει μια απρόσωπη γενική αγάπη, δεν πιάνει συζήτηση μαζί σου. Η εσωτερική φωνή προχωρεί και μιλά με μια μορφή γλυκιάς εξουσίας, π.χ. σήμερα πήγαινε από τον άλλο δρόμο για την δουλειά, τώρα να την αγκαλιάσεις και να της πεις ότι την αγαπάς, μη του το πεις τώρα αυτό το νέο. Η εσωτερική φωνή έχει μια αμεσότητα, πάρε τον ΤΩΡΑ τηλέφωνο, κάνε αυτό που σου είπε η μητέρα σου. Η εσωτερική φωνή είναι πολύ σαφής στα λόγια της, δεν υπάρχει γενικολογία, μόνο ακρίβεια.
Αν δεν καταλαβαίνεις, δεν βγάζεις νόημα από την απάντηση ξαναρώτα, μπορεί η απάντηση να είναι ένα ονοματεπώνυμο, ένα νούμερο, μια πρόταση, ξαναρώτα και ανέμενε και φυσικά σημείωνε.

 *Ο Ιησούς (ίαση) Χριστός (χριστεί-χρισμένος), έλεγε ότι είναι υιός θεού και ότι εμείς είμαστε τα αδέλφια του, δεν ήθελε να τον θεοποιήσουν, ούτε μιλούσε και διατυμπάνιζε για τον εαυτό του αλλά για τον Πατέρα του που είναι και Πατέρας μας για αυτό στην προσευχή που έδωσε ξεκινά με το Πάτερ ημών και όχι Θεέ ημών. Έλεγε ότι ΕΓΩ είμαι εντός του Πατέρα μου και πατέρας μου μέσα μου, ήταν το πιο ζωντανό παράδειγμα ενότητας και μας έλεγε αδέλφια του γιατί έχουμε μια ένωση με τον Θεό. Καταλήγουμε ότι η εσωτερική φωνή είναι η μορφή επικοινωνίας της ομοούσιας ύλης Θεού και ανθρώπου, όπως ένας γονιός με το παιδί του έχει το ίδιο DNA, και η εσωτερική φωνή είναι κάτι που μπορεί να δουλευτεί και όταν υπάρχει και η αγάπη στην καρδιά και η επιθυμία του ανθρώπου να γνωρίσει τον Θεό δημιουργείται μια μυστικιστική προσωπική σχέση με τον Θεό.
 *Ο κάθε άνθρωπος κουβαλά στην ουσία την αιτία που δημιούργησε το σύμπαν, κουβαλά Θεό επειδή το πνεύμα είναι κομματάκι Θεού. Για αυτό στην χριστιανική διδασκαλία λένε πως την ημέρα της κρίσης θα πει ο Χριστός ζήτησα φαγητό και δεν μου δώσατε και θα πουν μα δεν σε είδαμε πουθενά! Ήμουν μέσα στον κάθε πεινασμένο άνθρωπο που συναντήσατε. Αν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει το καλό σε αυτό τον κόσμο το φθαρτό, τον εφήμερο πως θα μπορούσε να το κάνει σε ένα κόσμο πολύ πιο έντονο, δυνατό και ζωντανό;
 *o άνθρωπος δεν είναι αυτό που βλέπουμε, δεν έχει κάποια σχέση ο άνθρωπος με το φυσικό σώμα, απλά ο πραγματικός άνθρωπος ενδύεται και ένα φυσικό-ζωικό σώμα, για μερικά χρονάκια, ο άνθρωπος το πνεύμα δηλαδή θα δει θα μάθει θα ατσαλωθεί ως πνεύμα σε αυτή την δύσκολη ζωή και θα φύγει, και κάποιοι... θα δουν.... πως συμπεριφέρεται αυτό το πνεύμα ενδεδυμένο αυτό το φυσικό σώμα και θα δρομολογήσουν την συνέχεια. Μόνο εδώ είμαστε ανακατεμένοι.

                                              ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Σκοπός δεν είναι απλά να ακούσει κάποιος την εσωτερική φωνή, σκοπός είναι να είναι σε θέση να ακούσει την εσωτερική και να την έχει ως οδηγό! Πολλοί άνθρωποι χάθηκαν σε σκοτεινά μονοπάτια όπως στα μονοπάτια κακόβουλων αιρέσεων και σχολών  αλλά και σε μονοπάτια του σατανισμού, ή ναρκωτικών, πολλοί άνθρωποι χάθηκαν από λάθος επιλογές και συναναστροφές. Αν είχαν ανεπτυγμένη και καλλιεργημένη την εσωτερική φωνή ανεξαρτήτως θρησκείας θα μπορούσαν να είχαν σωθεί και να είχαν άλλη τροπή στην ζωή τους, να είχαν καλύτερη ζωή. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι τυχεροί σε αυτή την ζωή να έχουν σωστούς και σοφούς γονείς, συγγενείς ή και φίλους, πολλοί άνθρωποι έκαναν κακές επιλογές ή και καταστράφηκαν σε αυτή την ζωή πράγμα που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν υπήρχε σωστή καθοδήγηση. Μια σωστή καθοδήγηση μπορεί να αποκτήσει κάποιος δουλεύοντας με την εσωτερική φωνή.
      Οι περισσότεροι ψάχνουν τον σοφό που να τους πει τι να κάνουν αλλά δεν ψάχνουν να βρουν τρόπο πως να έχουν εσωτερική καθοδήγηση.  H κοινωνία έχει αποτύχει σε αυτό επειδή αδιαφορεί ή θεωρεί πως δεν υπάρχουν πράγματα πέρα από αυτά που βλέπουμε και κατανοούμε. Η εκπαίδευση της εσωτερικής φωνής έπρεπε να γίνεται από μικρή ηλικία ώστε όταν ο άνθρωπος βγαίνει ελεύθερος και ενήλικας σε αυτή την γεμάτη παγίδες ζωή να είναι σε θέση να έχει και έναν καθοδηγητή που θα μπορεί να τον ακούσει, τον Δημιουργό του.
  Η διδαχή και γνώση της εσωτερικής φωνής έπρεπε να διδάσκεται από μικρές ηλικίες στους ανθρώπους από όταν είναι μικρά παιδιά,δεν είναι για μυστικούς κύκλους δεν είναι κάποια γνώση που θα βάλει σε κίνδυνο αλλά γνώση που θα σώζει. Υπόλογοι αυτοί... που τα γνωρίζουν και σκοπίμως αποσιωπούν. 
Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται πολλές πληροφορίες ή να προκαλούν μπέρδεμα, η εξάσκηση και η μελέτη θα τα κάνει όλα πολύ απλά με τον καιρό στο νου.
TEΛΟΣ

17 σχόλια:

  1. Απλό και διαφωτιστικό!! Ευχαριστούμε!! Αναμένουμε και άλλες αναρτήσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια φωνή που ίσως είναι αντικειμενική μέσα μου και ακούγετε είτε σπάνια κάνοντας μια δήλωση είτε όταν επιζητώ κάτι και μόνο όταν έρχετε απο εκεί μου αποκαλύπτετε αυτό που επιζητώ, βγένει απο περίπου το ηλιακό πλέγμα. Ποιός μιλάει εκεί; Συνήθως θα ακουστεί αν έχω ηρεμία στο κεφαλί. Ευχαριστώ που είσαι εδώ Psaras ennia και σαν αυτό που είσαι αλλά και που ανοίγω τα φτερά της αντίληψης μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι που σου φαινονται χρησιμα ολα αυτα..Δεν μπορω να σου πω με σιγουρια ποιος σου μιλαει, αυτο ειναι κατι που θα το καταλαβεις με τον καιρο εσυ, παντως δηλωσεις δεν κανει η εσωτερικη φωνη, εκτος και αν η ερωτηση σου ηταν τετοια που η δηλωση ηταν απαντηση. Παντως καλα πας. Γιατι ακους την φωνη απο το ηλιακο σου πλεγμα ακουγεται λιγο παραξενο, ισως επειδη εστιαζεσαι συχνα εκει.

      Διαγραφή
  3. Ποτε θα μπουνε οι Νέες ανάρτησης!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα Μαρτίου, καπου κατα της 20 το εχω υπολογισει, δεν εχω τον ιδιο χρονο(για αναρτησεις) που ειχα παλιοτερα για αυτο και καθυστερω,

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ ωραία ολα τα άρθρα σου συμφωνώ σχεδον σε όλα, δινεις πληροφορίες που βοηθούν πνεύμα κ σώμα.
    Έχεις υπόψη σου κάποιον Αλκιρέα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Ευχραιστω!
      Οχι δεν γνωριζω καποιον Αλκιρέα ουτε προσωπικα ή στο ιντερνετ ή εστω ακουστα.

      Διαγραφή
  6. Ψαρά φίλε μου που είσαι ;...περιμένουμε άρθρα σου να το ξέρεις ...Εγώ τουλάχιστον ανυπομονώ <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα φιλη Αριανδη
      Εχω σταματησει να γραφω αυτο το διαστημα και θα καθυστερησω δεν θα γραφω απο τον Δεκεμβρη που ειχα πει, διοτι εχω διαφορες εργασιες που απαιτουν επιλυση και με απομιζουν χρονικα πολυ. Αναρτησεις απο το αρχες Μαρτη 99%, δεν θα ειναι πολλες 5 εχω στο μυαλο μου αλλα τουλαχιστον η μια θα εινια τοσο μεγαλη οσο 10, θα μπορουσε να ηταν και βιβλιο. Ως τοτε οτι γραφω καμια φορα στο φβ ενα αρθρο καθε 1-2 μηνες.

      Διαγραφή
  7. Θέλω να κάνω μια ερώτηση..Τι πιστεύεις ότι κρύβεται πίσω από τα τεστ dna καταγωγής (π.χ το myheritage)...μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για όσους θα 'ήθελαν να μάθουν την καταγωγή τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν καποιοι θελουν μια γενετικη βιβλιοθηκη πληροφοριων της μαζας τι πρεπει να κανουν; Να ΤΗΝ ΔΕΛΕΑΣΟΥΝ, ετσι βρηκαν αυτα τα τεστ και παραλληλα βγαζουν και εκατομμυρια, 2 σε 1.
      Υπαρχουν πανω 200 ειδη εξετασεων αιματος, καθε εξεταση αιματος δειχνει διαφορετικα πραγματα. Μπορεί καποιος να παρει αιμα και να κανει πολλες εξετασεις αλλα στον εξεταζομενο να δωσει μονο ενα ειδος αποτελεσματος των εξετασεων τα αλλα να μην τα πει.
      Προσωπικα ειμαι κατα αυτου του ειδους εξετασης γιατι εχουμε να κανουμε με πολυεθνικες που δρουν στην υπηρεσια σκοτεινων "ανθρωπων". Το να μαθεις την καταγωγη σου δεν εχει καποια ουσιαστικη πρακτικοτητα. Θα ειχε αν ηταν διατροφογενετικη εξεταση δηλαδη εβλεπαν μεσω του DNA ποια ειναι η πιο τελεια διατροφη και τροφες για εσενα, γιατι η πιο καταλληλη διατροφη ειναι γραμμενη στο DNA.
      Αυτο που αντιλαμβανομαι ειναι οτι δινεις το DNA σου και σου λενε τις ριζες σου ποσο τα % εισαι ευρωπαιος ασιατης κτλ τα οποια δεν ξερουμε και ποσο τα % σωστα ειναι! ποιος και τι μας το βεβαιωνει; Και ο αλλος λογος ειναι γιατι να βοηθησω να φτιαξουν την δικη τους βαση δεδομενων καλος ο λογος δεν ειναι γιατι δεν εχουν καλους σκοπους, εχουν απωτερους αλλα οχι καλους. Θεωρω πως φτιαχνεται μια στατικη μια παγκοσμια καρτελοποιηση οπως κανει το FB και η NSA,

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες για να μου απαντήσεις!...και μένα η διαίσθησή μου, εξαρχής δεν ήταν καθόλου θετική για αυτό το θέμα.

      Διαγραφή
  8. Να'σε καλά για το άρθρο! Παίζεις πού ρόλο στην πνευματική κατατόπιση των αναγνωστών σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή