Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Η Θρησκοληψία και ο σκοπός μας

Θρησκοληψία είναι όταν είσαι ακραίος όταν είσαι απόλυτος όταν είσαι σχολαστικός και δογματικός με την κάθε λεπτομέρεια και επικριτικός όταν οι άλλοι δεν είναι σαν και εσένα η δεν κάνουν η πιστεύουν πράγματα ακριβώς όπως θα έπρεπε κατά την γνώμη σου. Ο θρησκόληπτος θέλει να επιβάλετε στους άλλους με όσο πιο αυστηρό τρόπο μπορεί και του επιτρέπετε να εκφραστεί.
Τα λόγια και οι πράξεις τους διαφέρουν κατά πολύ,μιλούν για αγάπη με προϋποθέσεις η τα λόγια τους δεν έχουν σχέση με τις πράξεις τους. Θα λένε για αγάπη, αλλά θα φοβερίζουν ταυτόχρονα τον κόσμο.  Και μέσω του φόβου δημιουργούν πιστούς η δεκτικούς ανθρώπους από τον επικείμενο Θείο τιμωρό που τους περιμένει να τους τιμωρήσει η κάψει κτλ γνωστά.. Τα λόγια τους δεν συμβαδίζουν με τις πράξεις τους.Η σύντομη αυτή ανάρτηση πολλούς θα ενοχλήσει όμως είναι ΚΑΘΑΡΑ μια αφορμή οι θρησκόληπτοι και όχι μόνο για να εφαρμόσουν την κριτική σκέψη.

ΣΚΕΨΟΥ, στην αρχή μπορεί να φανούν σαν βλασφημίες.
*Αν δεν νιώθεις καλά με τους αλλόθρησκους τι σε κάνει να νομίζεις ότι θα είσαι καλά μαζί τους όταν πας στο παράδεισο?
*Τι είναι αυτό που σε κάνει να νομίζεις ότι έχει η θρησκεία σου για να πας στο παράδεισο? Η θρησκεία από μόνη της δεν σε κάνει ικανό για να πας στο παράδεισο αλλά κυρίως οι πράξεις σου. Τι σε κάνει να νομίζεις ότι η δύναμη της προσευχής σου είναι πιο ισχυρή από την δύναμη της προσευχής ενός αλλόθρησκου?
*Αν δεν σου καίγεται καρφί σαν άνθρωπος για τον αλλόθρησκο αδερφό σου,τι σε κάνει να νομίζεις ότι θα πας στο παράδεισο? και αν πας τι είδος παραδείσου θα είναι αυτός?
*Αυτό το παράδειγμα ισχύει για όλες τις θρησκείες. Π,χ, Αν ο Θεός θέλει μουσουλμάνους ΜΟΝΟ.Θα πρέπει να είναι ένας δημιουργός του σύμπαντος μουσουλμάνος!, η αν δεν είναι τότε θα θέλει μόνο ανθρώπους που είναι μουσουλμάνοι. Και όλα τα άλλα είδη νοήμων φύσης όπως οι άνθρωποι και όχι μόνο θα πρέπει να είναι και αυτά μουσουλμάνοι,αλλιώς δεν θα μπουν στον παράδεισο. Πόσο λογικό σου ακούγεται όλο αυτό?
*Aν δεν υπήρχε κόλαση ή παράδεισος πόσο πιστός θα ήσουν?
*Ο Θεός τι νομίζεις ότι θέλει στον παράδεισο. Μουσουλμάνους? Χριστιανούς? Βουδιστές? και ΑΝ ναι τότε γιατί?  Θα κοιτάξει την δογματικότητα σου? Θα κοιτάξει το πόσο καλός και εντάξη ήσουν απέναντι προς την θρησκεία σου? Θα κοιτάξει πότε έκανες σεξ η έβρισες? Θα κοιτάξει και θα υπολογίσει σαν εφοριακός πόσες καλές και κακές πράξεις έκανες για να δει αν θα σε πάρει στο παράδεισο?
*Tι δουλειά έχεις στον ουρανό εάν δεν έμαθες να ζεις στη Γη!
*Αναρωτήσου μήπως ο παράξενα ντυμένα αλλόθρησκος σου έχει καλύτερη τύχη από εσένα στον άλλο κόσμο? και αν ναι η όχι γιατί?
H μήπως: Ο Θεός θα κοιτάξει το τι αγώνα έχεις κάνει και κάτω από τι συνθήκες?, πόση αγάπη έχεις? πόσο συγχωρούσες και βοηθούσες τους άλλους και αυτούς που είχαν ανάγκη?πόσο προσπαθούσες για αυτό? πόσο νοιάστηκες για τον συνάνθρωπο σου? Πόσο ταλαιπωρούσες και εκμεταλευόσουν τους άλλους? Πόσο προσπάθησες να υπάρχει ομόνοια βάση των δυνατοτήτων σου? Πόσο μετάνοιωσες για όλα αυτά? πόσο προσπάθησες? ΠΟΣΟ άραγε άνθρωπος ήσουν? Τον Θεό τι τον ενδιαφέρει να δει ένα καλό καταστατικό της ζωής σου για να σε αποκαταστήσει, η θα κοιτάξει πόση αγάπη και τι ποιών έχεις? Η αν δεν τα κοιτάξει ούτε όλα αυτά τότε τι? και αυτό που θα κοιτάξει πόσο λογικό και δίκαιο σου φαίνεται? Αν σε βάλει ο Θεός στο παράδεισο ενώ δεν θα έπρεπε πως θα νιώθεις με την συνείδηση σου? Σαν ποιότητα ανθρώπου  πόσο αξίζεις? και πόσο προσπαθείς? Και η προσπάθεια υπολογίζετε.
*Αυτά τα ερωτήματα ποια θρησκεία τα θέτει στους πιστούς της? ιδίως όταν γίνεται κατήχηση. Εκτός από το να εκθειάζει τον εαυτό της.

ΘΕΟΣ
*Ο Θεός είναι κάτι ασύλληπτο κάτι αδιανόητο,μη μπορώντας να το κατανοήσει ο άνθρωπος, δημιουργεί κοσμοθεωρίες που να χωρούν στον δικό του μικροσκοπικό νου και μεγάλο εγωισμό, και να εκπληρούν τις επιθυμίες του.
* Έτσι όπως είναι άπειρος και χαώδης ο δημιουργός άλλο τόσο είναι και άνετος, απλός και αποδειχτικός και καταδεχτικός με όλους τους ανθρώπους. Συγχωρεί ακαριαία όλους τους ανθρώπους ανεξαίρετος άσχημης πράξης,αρκεί να είναι πραγματική μετάνοια, και την κάθε πραγματική μετάνοια όσο συχνή και αν είναι, αρκεί να είναι πραγματική.Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ένας Θεός που είναι πανάγαθος σε τέτοιο επίπεδο που άνθρωπος δεν το διανοείται.  Μετάνοια είναι μετά-νοώ,αλλάζω νου,γίνομαι άλλος άνθρωπος,κάνω άλλες πράξεις,το παλεύω πραγματικά.
*ANΑΡΩΤΗΣΟΥ,υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στο σύμπαν? η πλάσματα σαν τον άνθρωπο? Αν υπάρχουν και ερχόντουσαν εδώ,θα ήθελες να τους κάνεις να ακολουθήσουν την πίστη σου? Και αν ναι η όχι, γιατί?
*Ο Θεός δεν είναι τιμωρός, είναι παιδαγωγός, είναι παράλογο για την λογική του ανθρώπου να το αποδεχθεί αυτό όταν βλέπει τόσο μεγάλο κακό να γίνεται και να επιτρέπεται. Οπότε ποία είναι η απάντηση σε όλο αυτό?
Ο κάθε άνθρωπος είναι μια διαφορετική συνείδηση,με διαφορετικές πνευματικές κεραίες,δεν υπάρχει απάντηση σε κάτι που να γίνει κατανοητή η αποδεχτή από όλους. Θα πρέπει ο κάθε άνθρωπος να μελετήσει να ψαχτεί και το πνεύμα του θα προσαρμόζει τις απαντήσεις κατά την μελέτη με τέτοιο τρόπο που να της κατανοεί.
Εφόσον θέλει να μάθει κάποιος για τον Θεό αντί να κάθεται μόνο να μελετάει ας προσπαθήσει και να προσεύχεται για καθοδήγηση και σιγά σιγά θα του αποκαλύπτονται πράγματα με τρόπους που αυτός θα κατανοεί,τρόποι που άλλοι δεν θα μπορούν γιατί πολύ απλά είναι άλλοι άνθρωποι άλλα μυαλά. Όσοι θέλουν να πιστέψουν στο Θεό αλλά δεν μπορούν για διάφορους λόγους,ας ζητήσουν μια απόδειξη. Όσοι θέλουν να μην ακούν καν την λέξη Θεός, ας είναι έτσι, μην τους τρομάζετε με κολάσεις και άλλα πολλά αυτούς τους ανθρώπους. Αφήστε τους στην ησυχία τους και να προσευχηθείτε και για αυτούς αν είναι κάτι που κάνετε γενικώς. Όσοι θέλουν να διαβάσουν πράγματα περί Θεού, πέρα από τα γνωστά και ''άγνωστα'' ιερά βιβλία των θρησκειών των αγίων και των προφητών μπορούν να μελετήσουν http://www.greekbooks.gr/books/psihologia/sizitisi-me-to-theo-vivlio-3.product γενικά την σειρά, Συζητηση με το Θεο,εκδόσεις success dynamics. Γενικώς όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο τα κοσκινίζουμε και ασκούμε κριτική σε αυτά που διαβάζουμε. Τα βιβλία τα γράφουν άνθρωποι όχι ο Θεός,φιλτράρουμε, κρατάμε τα ωφέλημα.

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ
*Όσοι πάλι προσυλιτίζουν η κάνουν ιεραποστολές, ας αγαπήσουν αυτόν τον πλησίον τους πρώτα,ας μιλήσουν για την αγάπη την αδελφικότητα,ας κάνουν συζητήσεις ας ομορφύνουν την σχέση τους και ύστερα από όλα αυτά ας πούνε και για τις θρησκείες τους. Μάθετε πως η αγάπη κάνει τον άλλον να σου ανοίγει την καρδιά του.
*Πολλοί ιεραπόστολοι είναι σαν να κάνουν δικτυακό marketing, προσπαθούν με διάφορες προφάσεις και στοχευμένες συζητήσεις να κάμψουν το πνεύμα του άλλου ώστε να γίνει μέλος. Προσπαθούν να κάνουν μέλη πιστούς,όπως κάνουν οι εταιρίες marketing,συνήθως έτσι κάνουν οι αιρέσεις. Ο καλός ιεραπόστολος διακρίνεται από το τρόπο ζωής του,από το πόσο νοιάζεται για εσένα πόσο σου συμπαραστέκεται? ακόμα και αν δεν είσαι πιστός, επίσης φαίνεται από τις πράξεις του,από την ζωή του,από το πόσο συμπάσχει για τα θέματα σου. Πόσο πρόθυμος είναι να σε βοηθήσει αν δεν τον ακολουθήσεις θρησκευτικός?
*΄Όλοι οι άνθρωποι όλων των θρησκειών έχουν ζήσει θαύματα, όσους και να ρωτήσεις έχουν να σου πουν τουλάχιστον μια ιστορία, Άλλοτε πιστευτή ως αδιανόητη. Τα θαύματα δεν αυξάνονται η γίνονται βάση θρησκείας,αλλά βάση πίστης,στάση ζωής και πνεύματος. Εστιαστείτε εκεί και μετά εστιαστείτε και στην θρησκεία που θέλετε.
*Οι θρησκόληπτοι και ιεραπόστολοι αδυνατούν πολύ να κάνουν το έργο τους,όταν απευθύνονται σε κόσμο με κριτική σκέψη,ανήσυχο και ατίθασο πνεύμα,ανθρώπους που δεν φοβούνται, ανθρώπους που γνωρίζουν πράγματα. Π,χ, λένε αν πιστεύεις στο Χριστό θα σωθείς δες πόσα θαύματα γίνονται. Αυτός με την κριτική σκέψη θα πει και ο παιδεραστής και ο βασανιστής πιστεύει στο Χριστό, τι σημαίνει αυτό? θα σωθούν? Δεν σε σώζει το που πιστεύεις αλλά το τι κάνεις και όχι για να ικανοποιηθεί το καπρίτσιο κάποιου Θεού. Αυτός που πιστεύει στο Χρίστο προσπαθεί να ακολουθεί τις εντολές του,αλλιώς έχουμε έναν άνθρωπο που άλλα πιστεύει άλλα κάνει, αυτό δεν είναι πίστη, είναι συμφέρον και βόλεμα συνείδησης.
*Οι ιεραπόστολοι πολύ πιο ωφέλιμο είναι να παράγουν χειροπιαστό έργο και να συνεισφέρουν πάρα να επιβάλουν η να εστιάζονται μόνο ως προς την διαμόρφωση της πίστης του άλλου. Δημιουργήστε μια καλή σχέση γίνεται παράδειγμα προς μίμηση και θα σας ακολουθήσουν.
*Υπάρχουν ιεραπόστολοι που κάνουν εγκλήματα πάρα κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο, και υπάρχουν ιεραπόστολοι που είναι σαν να λέμε σημερινός άγιος. Δεν είναι όλοι το ίδιο.

ΕΣΥ
*Δείχνε με την στάση σου ευγένεια πνεύματος,να σέβεσαι,ευφραίνεται ο ''ουρανός''.
*Θες να είσαι χριστιανός? οκ μείνε χριστιανός.μην υποτιμάς ειρωνεύεσαι τους μουσουλμάνους, τους βουδιστές κτλ πάνω από την δογματικότητα τους,είναι αδέλφια είναι συνάνθρωποι σου,μην μισείς.
*Δεν υπάρχει θρησκεία όπου οι προσευχές πιάνουν πιο πολύ από του άλλου, την διάφορα στην δύναμη της προσευχής δεν την κάνει η θρησκεία που ασπάζεσαι άλλα το επίπεδο πνεύματος που είσαι,όπως και η στάση σου, και η επαφή με το θείο.
*To που και σε τι πιστεύεις δεν σε κάνει σπουδαίο όσο οι πράξεις που κάνεις. Έχει έκλειψη η παιδεία και έχουμε κυρίως μόνο εκπαίδευση,τα ζώα μπορείς να τα εκπαιδεύσεις άλλα όχι να τους δόσεις παιδεία.Η παιδεία απαιτεί κριτική σκέψη. Προβληματίσου και αναζητά,αυτό έκανε τους αρχαίους Έλληνες ξεχωριστούς,ήταν ανήσυχοι, παντού έθεταν ερωτηματικά και ψαχνόντουσαν. Αυτό είναι πολύ ενοχλητικό για πολλές θρησκείες και ιδίως για τις αιρέσεις γιατί  δεν εξυμνούν την λογική.
*Ελεύθερο μυαλό έχεις όταν μπορείς να διαβάσεις και τα αντίθετα από αυτά που πιστεύεις,έτσι και εδώ ελεύθερος είσαι όταν μπορείς να κάνεις παρέα και με τον συνάνθρωπο σου τον αλλόθρησκο εάν δεν κινδυνεύεις φυσικά,όσο έχεις μίσος για τους άλλους άλλο τόσο αγάπη δεν μπορείς να έχεις, θα έχεις αγάπη μόνο για αυτά που θες.
*Aν δυσκολεύεσαι να τα αποδεχθείς,έχε κατά νου το εξής. Όταν κυριεύεσαι από αρνητικό συναίσθημα,μίσος αντιπάθεια, κτλ οι έλικες του DNA έρχονται πιο σφικτά μεταξύ τους οι σύνδεσμοι-σφίγγουν μεταξύ τους, έτσι επέρχονται γρήγορα γηρατειά και αδυναμία στο σώμα και την υγεία.
*Πρόσεχε,οι ερμηνείες γεννούν δόγματα.
*Το μυαλό και το πνεύμα ανοίγει με διάβασμα, έρευνα, συζητήσεις,ταξίδια και την πρόθεση να θες να πας ένα βήμα πιο μπροστά.
*Όταν συμπαθείς μόνο τους ομοϊδεάτες, και ομόδοξους σου,δεν είσαι τίποτα άλλο παρά ένας άνθρωπος που χωνεύει μόνο τα έντερα του,ένας εγωιστής, καμία σχέση με ταπεινότητα πνεύματος.AN δεις όλοι οι άγιοι και οι σοφοί της κάθε θρησκείας αποδέχονται τον αλλόθρησκο. ακόμα και οι σούφοι-μουσουλμάνοι.
*Όταν βρίζεις η προσβάλλεις τον Χριστό τον Βούδα κτλ είναι σαν να έρχεται κάποιος και να σου βρίζει την την γυναίκα σου το παιδί σου τον γονέα σου. Ναι μεν είναι τελείως διαφορετικό,αλλά ο θρησκευόμενος έχει τόσο ψηλά το πρόσωπο αυτό.

ΕΜΕΙΣ
*Θα δούμε πολλά παράξενα και παράλογα σε θρησκόληπτους θρησκευόμενους ευσεβείς, σε αιρετικούς και όχι μόνο,ας μην τους κοντράρουμε η κοροϊδεύουμε, η αν το κάνουμε επειδή βλέπουμε κάτι ακραίο ας είναι λοιπόν άλλα με γνώμονα  και τρόπο την αφύπνιση τους,και όχι για να γελάσουμε εις βάρους τις πίστης του άλλου. Η πίστη είναι κάτι διαφορετικό από την λογική.
*H πίστη του καθενός άφορα τον εαυτό του καθαρά και μόνο.
*Αντί να επικρίνουμε και να επιπλήττουμε καλύτερα να προβληματίζουμε τους άλλους.
*Δεν έχουμε γνώση και έτσι είμαστε ιδιαίτερα ευάλωτοι, βλέπουμε και ακούμε για παράξενα. πράγματα αλλά δεν γνωρίζουμε,έτσι πολύ εύκολα μπορούμε να γίνουμε υποχείρια.
*Πρέπει να πάψουμε να έχουμε φόβο, να δρούμε με τον φόβο,οποίος ελέγχει με τον φόβο ελέγχει και τους ανθρώπους.
*Σκοπός δεν είναι να ασπαστούμε κάποια θρησκεία, άλλα να έχουμε ευγένεια μεταξύ μας,γιατί έτσι θα εξελιχθούμε. Ένα παράδειγμα αληθινή ιστορία: Κάποιοι ανατολίτες ανδρόγυνο πήγαν σε μια χριστιανική εκκλησιά σε ένα πανηγύρι και είχε πολύ κόσμο. Δεν προσκύνησαν απλά κοίταζαν χαμογελαστοί, επειδή ήταν ντυμένοι κάπως ανατολίτικα τους αυτό φάνηκε να ενοχλεί και να νευριάζει κάποιους πιστούς, υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που τους υποτιμούσαν και τους κορόιδευαν επειδή δεν ήταν χριστιανοί, αυτοί το κατάλαβαν,άλλα δεν ανταπέδωσαν φερόντουσαν ευγενικά. Από ένα σημείο και μετά σχεδόν όλοι σταμάτησαν να υποτιμούν.
*Ο δημιουργός έχει βάλει κάποια γονίδια και κάποια στοιχειά μέσα μας που μας κάνουν να αποζητούμε τον δημιουργό και να εναποθέτουμε μεγάλο μέρος του εαυτού μας και της ενεργείας, οι σκοτεινές δυνάμεις το γνωρίζουν και φροντίζουν να το εκμεταλλεύονται ως προς όφελος τους και συνάμα εις βάρους μας. Παρ όλα αυτά τίποτα δεν μας εμποδίζει να επικοινωνούμε με το Θείο, και να προσευχόμαστε,και να ζητούμε.
*Είναι πολλά ακόμα αυτά που έχουμε να μάθουμε και που μας κρύβουν.
*Δεν πρέπει να κάνουμε οποιαδήποτε μορφή επίθεσης στα θρησκευτικά πιστεύω του άλλου. Μπορεί τον άλλον να τον τσακίσεις μπορεί εκεί να είχε εναπόθεση όλες του τις ελπίδες, η όλη του την ζωή. Αν το κάνεις αυτό έχεις να του δώσεις κάτι καλύτερο? θα φροντίσεις να τον ορθοποδήσεις? Σκοπός είναι να πλησιάσουμε τον άλλον όχι να τον αναγκάσουμε,αυτό θέλει και ο δημιουργός.

ΑΘΕΟΙ. Η σειρά των εικόνων είναι βάση της σειράς του κείμενου της παραγράφου.
1)Είναι άνθρωποι ανήσυχοι στο πνεύμα που δεν μπορούν να μπουν στο καλούπι της κάθε θρησκείας η πίστης. Είναι άνθρωποι οργισμένοι με της αποτρόπαιες πράξεις των θρησκειών και των αιρέσεων που έχουν κάνει άλλα και κάνουν. Είναι άνθρωποι με ατίθαση πίστη που θα πιστέψουν μόνο με τόσο χειροπιαστά πράγματα όπως η βαρύτητα που βιώνουν την παρουσία της ασταμάτητα.
2)Έχουν προβληματισμούς που οι απαντήσεις των θρησκειών δεν τους καλύπτουν,και μερικά πράγματα των θρησκειών θεωρούν πως δεν είναι καθόλου λογικά. Επίσης βρίσκουν πολλές αντιφάσεις οι οποίες δεν διελευκάνονται ποτέ για αυτούς. Μία από τις πιο δημοφιλές είναι διάφοροι πνευματικοί σωτήρες που έκαναν όμοια έργα με του Χρίστου, η μονή διάφορα είναι ότι ο τάφος του Χρίστου έμεινε άδειος αναστήθηκε και παρουσιάστηκε στους μαθητές.
3) Μερικοί είναι πληγωμένοι από απώλειες δικών τους ανθρώπων ενώ ήταν πιστοί. Όπως και γιατί επιτρέπεται να υπάρχει τόσο κακό στον κόσμο μας. Επειδή βλέπουν μέσα στις θρησκείες παράλογα πράγματα και απάνθρωπα πράγματα όπως και πεποιθήσεις και βλέπουν τα αποτελέσματα όλων αυτών,πιστεύουν είναι καλύτερο ως και σωτήριο το να είσαι άθεος. Μερικοί πάλι από τους άθεους είναι ισχυρογνώμονες χωρίς να έχουν διαβάσει η να έχουν προβληματιστεί αυτοί θα μπορούσαν να ονομαστούν αθεόληπτοι. Οι περισσότεροι άθεοι  προσπαθούν να εξηγήσουν τα πάντα με την λογική, λογική που στο σημερινό επίπεδο δεν είναι σε θέση να κατανοήσει το υπερφυσικό. Προσπαθούν να πολεμήσουν την πίστη με την περιορισμένη λογική και γνώση που έχει το ανθρώπινο γένος.Δεν είμαστε μόνο μέρος από αυτόν τον κόσμο.Οι πιο πνευματώδης άθεοι τα κατανοούν αυτά και πιστεύουν σε Θεό...  και άλλα πράγματα, απλά δηλώνουν πως δεν ξέρουν. Αγνωστικιστές.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ και το χάος της.
Πολύς κόσμος έχει χαμηλή πίστη και αυτοπεποίθηση και δεν βρίσκει απαντήσεις στην θρησκεία η την επιστήμη που να τον καλύπτουν για να εναπόθεση την πίστη του. Η θρησκεία έχει υποχωρήσει και η επιστήμη έχει προχώρηση με παρωπίδες και έτσι έχει χαθεί πλέον το νόημα. Βλέπει πράγματα που αντικρούουν την λογική του. Για παράδειγμα.
Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ,αφορίζει ιστορικά έγγραφα που μιλούν για πολιτισμούς θρησκείες και πράγματα που αναιρούν η αντικρούουν τα δικά τους πιστεύω που διδάσκουν, έγγραφα όπως του έρμη τρισμέγιστου η θρησκεία υποχωρεί. Το ίδιο κάνουν και όταν ανακαλύπτονται πράγματα ανατρεπτικά σε ανασκαφές. Επίσης ο κόσμος βλέπει να γίνονται εγκλήματα από ιερείς και οι θρησκευτικοί ηγέτες να μην περνούν θέση,πάλι υποχωρούν,όπως επίσης θέση δεν περνουν για τα παλιά τους εγκλήματα. Αφορίζει πιστούς εάν δεν αποδέχονται πλήρως το όλο δόγμα. Υποχωρεί η θρησκε όταν οι ψυχολόγοι και οι παραψυχολόγοι ανακαλύπτουν εντελώς ακίνδυνα πράγματα και μεθόδους πρακτικών που μπορούν να βοηθήσουν τον κόσμο.
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Υπάρχουν οντά και μορφές ζωής που δονούνται σε πολύ πιο υψηλές συχνότητες, η επιστήμη δεν είναι πρόθυμη να τα αποδεχτεί να τα ερευνήσει και πολλές φόρες ούτε θέλει να ασχοληθεί ιδίως αν αντικροούν τις κοσμοθεωρίες της επίσημης επιστήμης. Ζούμε σε μια εξελιγμένη εποχή του "η Γη είναι επίπεδη" σε έναν τεχνολογικό μεσαίωνα όπου η τεχνολογία δίνεται ελεγμένα και μάλιστα με το σταγονόμετρο για να υπάρχει καταναλωτισμός, δεν είναι πρόθυμη η επιστήμη να ασχοληθεί και να λύση τα υπαρξιακά ερωτήματα και προβλήματα του ανθρώπου που θα τον πηγαίναν ένα βήμα παραπέρα,δεν εστιάζεται εκεί,δεν γίνονται καλές πωλήσεις έτσι.
 Βλέπει ο κόσμος οτι βρίσκονται αδιάσειστες ενδείξεις πολιτισμού και οι απαντήσεις που δίνει η επιστήμη, αυτά είναι συνωμοσιολογίες και ανακρίβειες Ή δεν ξέρουμε.
Η ΛΥΣΗ;
Πολλοί άνθρωποι είναι πιστοί χωρίς να καταλαβαίνουν το παραμικρό,είναι πιστοί για καθησυχασμό και γιατί πολλοί φοβούνται τις σκοτεινές δυνάμεις. Αν δεν υπήρχε ο φόβος της κόλασης και του κακού πόσους πιστούς θα είχαμε? και πόσους ανθρώπους θα είχαμε που θα είχαν προσευχόμενοι επικοινωνία με το Θεό όχι από κάποιον φόβο. Οι άνθρωποι βλέπουν μέσα στην ζωή ότι υπάρχει το υπερφυσικό... το κακό... και το κάλο... βλέπουν δυνάμεις.. και φαινόμενα και νιώθουν αδύναμοι. Όσο δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό τίποτα δεν θα αλλάξει το ίδιο έργο θα υπάρχει άπλα τα σκηνικά θα αλλάζουν στην κάθε εποχή. Πρέπει να γίνει μια υπέρβαση, να γίνουν σαν δίδυμες αδερφές η θρησκεία και η επιστήμη, η επιστήμη να μελετήσει τις δυνάμεις στα μυστήρια και τις τελετές των θρησκειών ακόμα και τις μαγείας π,χ, wicca(όχι σατανισμό),να δει και να μελετήσει με νέα εξελιγμένα μέσα και φασματογράφους τι ακριβώς γίνεται και τι δεν γίνεται. Τι ισχύει τι δεν ισχύει, και σε ποιες θρησκείες η δόγματα υπάρχουν δυνάμεις να μάθει ο κόσμος επιτέλους τι είναι άκαρπο και τι όχι τι να καταργηθεί και τι όχι. Να γίνει μια συνεργασία. Τότε ο κόσμος θα πάψει να φοβάτε θα γνωρίζει και θα παραμεριστούν οι κακοδοξίες και οι διαμάχες,και ο στείρος άκαρπος ορθολογισμός της επιστήμης και της θρησκείας. Η επιστήμη δεν γίνεται θρησκεία,ούτε η θρησκεία επιστήμη,όμως μπορεί να γίνει μια συνεργασία. To κομμάτι που λέγεται πίστη δεν μπορεί να το καλύψει σε απαντήσεις μόνο η επιστήμη, ή μόνο η θρησκεία.

 ΘΡΗΣΚΕΙΑ
*Πολλές θρησκείες έμμεσα η και άμεσα  λένε να μην κάνετε παρέα με τους αλλόθρησκους,αυτό με παραπέμπει στο διαιρεί και βασίλευε.
Αν τρωγόμαστε μεταξύ μας δεν θα ενωθούμε,θα είμαστε ομάδες-μάζες του συστήματος και το σύστημα θα παίζει μπάλα. Σύστημα=κάποιοι έχουν στίσει ένα μαγαζάκι εις βάρους τους ανθρωπίνου γένους. Από την στιγμή που κάποιος δεν κινδυνεύει έμμεσα η άμεσα,γιατί να μην κάνει παρέα με έναν αλλόθρησκο? Μιλήστε για άλλα πράγματα,αφήστε τις διάφορες σας γύρω από τα θρησκευτικά πιστεύω.
*Όλες οι θρησκείες έχουν κάποια λάθοι,κάποιες ελλείψεις η παραλείψεις, καμία θρησκεία δεν είναι τελεία. Οι δυνάμεις του Θεού μπορούν να εκφραστούν και σε μια θρησκεία που δεν είναι τελεία. Θεϊκές δυνάμεις δεν εξαρτώνται από τις θρησκείες. Αυτό δεν σημαίνει να καταργήσουμε την θρησκεία. Δεν χρειάζεται να είναι τέλεια μια θρησκεία,αρκεί να σε οδηγεί κάπου σωστά, προς την κάθαρση η την εξέλιξη,τα οποία κάποια στιγμή ενώνονται.
*Τα μυστήρια των θρησκειών είναι πολύ πιο παλιά από τις θρησκείες με αμελητέες η μικρές ως και μεγάλες διαφορές. Απλά οι σημερινές θρησκείες τα διατύπωσαν ως δικά τους.Δεν αναφέρω παραδείγματά ούτε επεκτείνομαι σε αυτό το θέμα,διότι θα δημιουργηθούν άσχημες διχόνοιες και πάνω από όλα δεν είναι σκοπός μας να γυρίσουμε στις παλιές θρησκείες η να τροποποιούμε το τυπικό των μυστηρίων. Απλά να κατανοήσουμε ότι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση και δεν είναι όλα δημιουργήματα των θρησκειών.
*Πολλά πράγματα που μας διδάσκουν δεν είναι δυνατόν να τα αποδεχτούμε και να τα ασπαστούμε εάν δεν είχαμε φόβο. Ο φόβος φεύγει με την αγάπη και την επαφή με το Θείο,απόδειξη αυτού είναι οι μάρτυρες που δεν άλλαζαν πίστη ότι βασανιστήρια και άν τους περίμεναν,δεν άλλαζαν πίστη ακόμα και όταν τους βασάνιζαν.
*Όποιος πιστεύει ότι η πίστη του το δόγμα του και η θρησκεία του είναι τελεία,τότε είναι τέλεια,αρκεί να μην βλάπτει επιβάλει η απειλεί τους άλλους συνανθρώπους του.
*Ο κύριος σκοπός της θρησκείας δεν είναι να πάει τον άνθρωπο στον ουρανό, αλλά να φέρει τον ουρανό μέσα του. Thomas Hardy

ΠΙΣΤΗ, χαζοί πιστοί και βάρβαροι
Η πίστη γεννάει. Η πίστη είναι ίσως η ύψιστη δύναμη που έχει δώσει ο δημιουργός στον άνθρωπο. Πίστη είναι το να δίνουμε σε κάτι υπόσταση για να υπάρξει και έτσι γίνονται θαύματα. Η πίστη σας αλλά και οι πράξεις βάση της πίστης σας πόσο βλάπτουν τους άλλους σωματικά και ψυχικά? Σε ΟΛΕΣ τις θρησκείες παγκοσμίως τα ΜΜΕ προβάλουν συνέχεια ανθρώπους ακραίους! και θρησκόληπτους της κάθε θρησκείας που  υστερούν πραγματικά σε νοημοσύνη και συναίσθηση. Τους προβάλουν συνεχώς σαν μασκότ,υποβαθμίζοντας την δύναμη της πίστης κάποιου όσο γίνεται,και ταπεινώνοντας την πίστη του κόσμου, μα κυρίως αυξάνουν και αναζωπυρώνουν με αυτό τον τρόπο τις διαμάχες μεταξύ μας. Πιστών και ολιγόπιστων. Υπάρχουν σπουδαία έργα που έχουν κάνει θρήσκοι και πιστοί τα οποία δεν προβάλουν ποτέ. Προβάλουν μόνο τους χαζούς και τους ακραίους.
*Υπάρχουν άνθρωποι που διαμορφώθηκαν έτσι από τις θρησκείες ώστε να κάνουν απάνθρωπα πράγματα, όσους και να σκοτώναμε, τα συγκεκριμένα ιερατεία θα δημιουργούν και άλλους δεν θα σταματάει ποτέ αυτό.  Όσο πιο πολύς κόσμος αφυπνίζεται τόσο πιο πολύ και πιο εύκολα συνειδητοποιούν ακόμα και αν δεν παραδέχονται. Έτσι έγινε και με των μεσαίωνα των καθολικών.
*O Maharishi Maheesh Yogi έχει αποδείξει ότι εάν το ένα στα εκατό του πληθυσμού προσεύχεται η διαλογίζεται(νοερά σκέψη, να οραματίζετε να φαντάζετε ότι ο κόσμος γίνετε καλύτερος κτλ) τακτικά, μπορεί ν’ αλλάξει η συμπεριφορά όλου του πληθυσμού μέσα σε λίγες εβδομάδες. Kι αυτό έχει αποδειχτεί στη μικρή πολιτεία του Pόουντ Άϊλαντ, στις H.Π.A.Όταν το ποσοστό αυτών που διαλογίζονταν έφτασε στο 1% του πληθυσμού, μειώθηκε σε σημαντικό βαθμό η εγκληματικότητα και ο αριθμός των διαζυγίων σ’ ολόκληρο τον πληθυσμό. Mπορούμε λοιπόν να υποθέσουμε πως υπήρξε μια αντίστοιχη αλλαγή στο μορφογενετικό πεδίο των ανθρώπων εκεί, σαν αποτέλεσμα της σημαντικής αλλαγής της συμπεριφοράς στο ένα στα εκατό του είδους. Σιγά σιγά θέλοντας και μη ο κόσμος θα αλλάξει προς το καλύτερο, αρκεί να το προσπαθούμε με το πνεύμα μας. Παρατηρήστε μόνο άσχημα μας προβάλουν και ένα ανασφαλές τρομακτικό μέλλον,γιατί πολύ απλά αυτό θέλουν να καταφέρουν μέσω της πίστης μας
*Σε ακραίες περιπτώσεις που δεν έχουμε άλλη επιλογή,ότι πίστη και αν έχουμε, οφείλουμε να αμυνθούμε. Εάν πρέπει να σκοτώσουμε μη έχοντας άλλη επιλογή είτε είναι λίγοι οι πολλοί,πρέπει να γίνεται γρήγορα, να μην ξεσπούμε στα πτώματα η στους μισοπεθαμένους. ΠΡΕΠΕΙ να μην χαθεί η ανθρωπιά,αυτό έκαναν και οι αρχαίοι Έλληνες. Αν χαθεί η ανθρωπιά τότε θα γίνουμε βάνδαλοι και με τους δικούς μας στις άσχημες στιγμές.


ΕΠΙΛΟΓΟΣ
*Πρέπει να πέσουν τα σύνορα των μυαλών μας,να γίνουμε ένα είδος,είμαστε σε μια συνεχές ρήξη συνεχώς μεταξύ μας.Ποτέ δύο άνθρωποι δεν φτάνουν στην αλήθεια η την απάντηση την ίδια στιγμή. Πάνω από όλα οι ανθρώπινες αξίες και η ελευθερία και ύστερα οι θρησκείες. Ενεργοποιούνται πολλά κέντρα στο πνεύμα μας όταν είμαστε αποδεικτικοί με το αντίθετο και το διαφορετικό και δεν προσποιούμαστε,μία από τις δυνάμεις αυτές είναι η πρόγνωση και η προφητεία,όσοι μοναχοί ΄δεν ζουν στην ψευδαίσθηση οτι είμαστε διαφορετικοί έχουν αυτή την δύναμη. Οι φοβίες και οι απέχθειες μειώνουν την ένταση στις δονήσεις των κέντρων η αλλιώς των τσάκρα τα κλείνουν,όπως ένα λουλούδι κλείνει τα πέταλα του το βράδυ. Αποδεχτείτε και κάντε παρέα με τους άλλους αρκεί να μην κινδυνεύεται με κανέναν τρόπο,δεν χρειάζεται η πίστη σας να είναι ίδια.
*Αγαπάτε αλλήλους=αγαπάτε τους άλλους,δεν είπε αγαπάτε ομοίους.Σταμάτα να μισείς και η αγάπη έρχεται από μονή της σιγά σιγά έρχεται. Γίνεται αυτόματα.
*H ανάρτηση είναι μια κίνηση ένα μήνυμα όχι προς το να φύγει ο κόσμος από την θρησκεία η το αντίθετο,άλλα να πάψει αυτή η σιωπηλή απέχθεια μεταξύ αλλοθρήσκων όπως και θρησκευόμενων ολιγόπιστων άθεων και θρήσκων,μπορούμε να έχουμε τις διαφορές μας και τις ιδιοτροπίες περί πίστεως μας χωρίς να τρέφουμε το διαιρεί και βασίλευε. Έτσι όπως έχουμε τις διάφορες μας στα γούστα άλλα δεν σκοτωνόμαστε. Η αποδοχή και η αγάπη ανοίγει την καρδιά κάνει τους ανθρώπους δεχτικούς προς νέα πράγματα ανά μεταξύ τους. Οι αλλαγές γίνονται σιγά σιγά. Έχουμε περισσότερα κοινά παρά διαφορες, ας εστιαζόμαστε στα όσα μας ενώνουν,και όλα θα ξεδιαλεινονται σιγά σιγα.

TEΛΟΣ

4 σχόλια:

  1. Η πίστη στο Θεό είναι το ίδιο ανόητη με την μη πίστη στο Θεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χχμμ Βαθυστόχαστος συνειρμός.

      Διαγραφή
    2. μπορει. Αλλα ειναι δηκαιωμα του του καθενος. Δεν μπορεις να του βαζεις χερι επειδη εχεις αλλη αποψη. Στο 2017 ζουμε αν δε το πηρες χαμπαρι. Οχι στο μεσσαιωνα. Ελεος Καπου.

      Διαγραφή
  2. Με μια λέξη θα ήθελα να τα πω όλα. ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή