Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Η μόλυνση του υποσχόμενου κέρδους.

Εάν δωροδοκήσεις ένα μικρό παιδάκι να κάνει μια ζαβολιά ενώ ξέρει ότι δεν είναι σωστό με αντάλλαγμα μια σοκολάτα η πολλές θα το έκανε, είναι μέσα στην φύση του προς το παρόν ο άνθρωπος να διαφθείρεται από τα υποσχόμενα κέρδη η απολαύσεις. O άνθρωπος βέβαια γεννιέται και με πολύ καλά στοιχεία, ένα από αυτά είναι ο αλτρουισμός. Ένα παιδάκι που το παιχνίδι του είναι ιδιοκτησία του και το έχει μόνο για τον εαυτό του και όποιος του το πάρει κλαίει και υποφέρει,αν δει κάποιον να κλαίει απαρηγόρητος επειδή δεν ξέρει πως αλλιώς να τον συμπονέσει του δίνει το παιχνίδι του.
   Ένα πολλά υποσχόμενο κέρδος μπορεί να διαφθείρει ένα παιδάκι μέχρι και έναν πιστό ιερέα.


Στην Αμερική στους παιδικούς σταθμούς οι υπεύθυνοι όρισαν κάποιο πρόστιμο στους γονείς που αργούσαν να έρθουν να πάρουν τα παιδιά τους. Το αποτέλεσμα; Σχεδόν όλοι οι γονείς αργούσαν και μάλιστα επί ώρες. Οι γονείς αντικατέστησαν τις ανθρώπινες σχέσεις σε εμπορικές. Η αργοπορία νομιμοποιήθηκε επειδή μπορούσαν απλά πληρώσουν

Αν έχετε μια επιχείρηση με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα,οι μισθοί αν δίνονται κιόλας θα είναι πολύ χαμηλοί,αλλά οι υπάλληλοι θα δουλεύουν με ζήλο εφόσον πιστεύουν στην αποστολή τους.Αν εσείς ορίσετε κάποιο χρηματικό μπόνους,τότε οι υπάλληλοι θα ενδιαφέρονται για ότι έχει σχέση με το χρηματικό μπόνους.Θα τους είναι αδιάφορη η καλή φήμη,η δημιουργικότητα,η μετάδοση γνώσης στους νέους υπαλλήλους. Ξέρετε κανέναν λογιστή η ασφαλιστή που να κάνει την δουλεία από πάθος?όλοι για το μπόνους ενδιαφέρονται. Αν ξεκινάτε μια επιχείρηση δώστε νόημα, σκοπό εμπνεύστε τους υπαλλήλους και ξεχάστε τα χρηματικά μπόνους.

Aν παροτρύνεται το παιδί σας να γίνει γιατρός, μην τον ενθαρρύνεται λέγοντας του γίνε γιατρός γιατί έχει χρήματα, αυτό δεν είναι λόγος,θα βλέπει τους ασθενείς του σαν χαρτονομίσματα, ενθαρρύνετε το παιδί σας να γίνει ένας σπουδαίος γιατρός κάνοντας καλά ανθρώπους δίνοντας χαρά σε αυτόν και τους αγαπημένους τους. Πολλοί γιατροί πλέον απλά δίνουν μόνο φάρμακα όσο πιο πολλά γίνεται για να παίρνουν ποσοστά και το κύρος που τους δίνει η κοινωνία τον επαναπαύει συνειδησιακά. Το ίδιο ισχύει και για κάθε επάγγελμα που προτρέπεται το παιδί σας να ακολουθήσει επειδή η τάδε δουλεία θα έχει χρήματα.

Παρατηρήστε ότι στις χώρες που υπήρχε φτώχεια πολύ,οι πολιτικοί και κοινωνικοί μηχανισμοί είναι διεφθαρμένοι, στα παιδιά τους πέρασαν το μήνυμα κάνε αυτό που θα σου δώσει χρήματα κ όλα θυσιάζονται στο βωμό του χρήματος της εξουσίας η του κέρδους. Ενώ σε χώρες που δεν είχαν οι παππούδες τους η οι γονείς τους βιώσει φτώχεια σε αυτές τις χώρες η διαφθορά είναι πολύ μικρότερη.


Γίνε πρώτα πλούσιος μέσα σου,ώστε να μπορέσεις να απολαύσεις τον υλικό πλούτο σου. ΑΝ θες ευτυχισμένους πλούσιους διαδόχους κάνε τους πρώτα εσωτερικά πλούσιους,αυτό έκαναν και οι αρχαίοι.
                       Φρόντισε να πλουτίσεις όχι μόνο στην Γη αλλά και στον ουρανό.
Μην λες για τις αγαθοεργίες σου,διότι την αμοιβή θα την πάρεις μόνο από τους ανθρώπους, όχι από τον "ουρανό". Μην θρέφεις και πλουτίζεις το ΕΓΩ σου,αλλά την ψυχή σου.

                                                        Λόγια πείρας
*Χρήμα,αν ξέρεις να το μεταχειριστείς, είναι ο δούλος σου,αν όχι τότε,είναι ο αφέντης σου. Οράτιος
*Τα λεφτά θα σου αγοράσουν ένα σκύλο,αλλά όχι το κούνημα της ουράς του. Josh billings
*Είμαι πραγματικά πλούσιος διότι το εισόδημά μου είναι μεγαλύτερο από τα έξοδά μου και τα έξοδά μου είναι ίσα με τις επιθυμίες μου. Edward Gibbon
*Μην εκτιμάς το χρήμα ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο απ’ ό,τι του αξίζει. Είναι πολύ καλός υπηρέτης, αλλά πολύ κακός αφέντης.Αλέξανδρος Δουμάς υιός
*Ο πιο αξιολύπητος από όλους τους ανθρώπους είναι αυτός που μετατρέπει τα όνειρά του σε ασήμι και χρυσάφι. Χαλίλ Γκιμπράν,
*Είναι καθαρή τρέλα να ζεις με την επιθυμία να πεθάνεις πλούσιος. Γιουβενάλης

Υπάρχουν αξιόλογα μυθιστορήματα που μπορούν να αφυπνίσουν ένα πνεύμα και όχι μόνο,μερικά δημοφιλή: O μοναχός που πούλησε την ferrari του, η ουράνια προφητεία,γλάρος ο ιωανάθαν, η ζωή του αισώπου εκδ κλειδάριθμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου