Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Τα βιβλία-οδηγοί για ευτυχία και αυτοβελτίωσης

Τα βιβλία-οδηγοί για ευτυχία και αυτοβελτίωσης: Π,χ, λένε το κλειδί της ευτυχίας είναι η επαφή με την φύση ή ότι είναι ο διαλογισμος. Ο συγγραφέας δίνει πολλά παραδείγματα για να υποστηρίξει τις ιδέες του, και όσο και να ψάξεις στα έργα του  δεν θα βρεις αποδείξεις για άτομα που είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα χωρίς να διαλογίζονται.
Ο λόγος;
Δεν μας αρέσει να βλέπουμε τις πεποιθήσεις μας να δέχονται πλήγματα.






Ύστερα πολλοί άνθρωποι πάνε σε sites με παρόμοιες αντιλήψεις και ενισχύουν αυτές τις πεποιθήσεις.

Αν ρωτήσεις ανθρώπους ευτυχισμένους, γιατί είναι ευτυχισμένοι; Θα σου πουν διάφορες φιλοσοφίες και λόγους. Η κύρια αλήθεια είναι ότι είναι η φύση τους τέτοια να είναι εύθυμοι. Οι άνθρωποι που γεννιούνται ευτυχισμένοι αρνούνται να παραδεχτούν ότι το χάρισμα της ευτυχίας είναι έμφυτο και θα παραμένει σταθερό στην ζωή τους.
  Και τότε και η πιο πειστική αντίρρηση παραμερίζεται.

Απέφυγε τα βιβλία αυτοβοήθειας για χαρά και ευτυχία  αυτές οι συμβουλές είναι άχρηστες για εκατομμύρια κόσμο. Αυτά τα βιβλία είναι γραμμένα από άτομα που διαθέτουν 100%  φυσική κλήση προς την ευτυχία.
ΓΙΑΤΙ;
Τα άτομα που έχουν έμφυτη κλήση προς την δυστυχία δεν γράφουν τέτοια βιβλία. Κάθε φορά που θα σου εκθειάζουν, γοητεία, ευτυχία ,μακροζωία, κοίταξε πιο κοντά, γίνε πιο ειλικρινής με τον εαυτό σου. Αποδέξου την αλήθεια.

Γίνε ένας συστηματικός παρατηρητής του εαυτού σου,μελέτησε τον,σημείωνε..., και καθώς θα τον μαθαίνεις επιδιόρθωνε τον. Σημείωσε τις λάθος σκέψεις σου και συναισθήματα σου και βάλε στόχο για 1 βδομάδα δεν θα τα έχεις και με το που θα σου έρχονται εσύ διώχνε τα συνέχεια. Συναθροιστικά οι προσπάθειες σου θα σε ανταμείψουν με εμπειρία και κατορθώματα.

2 σχόλια: